Chronische vermoeidheid, peesontstekingen, spierkrampen, jicht, hyperventilatie … er zijn een hele reeks van gezondheidsklachten gerelateerd aan een verzuurd lichaam.

Verzuring treedt op ten gevolge van o.a.:

  •  Overmaat aan zuurvormende voeding: eieren, vlees, vis, kaas, geraffineerde suikers
  •  Tekort aan enzymen: bij gebrek aan cofactoren en spoorelementen
  •  Tekort aan zuurstof: door weinig of geen beweging
  •  Fysische overbelasting door stress, te weinig slaap
  •  Slechte spijsvertering: door onvoldoende maagzuur en aanmaak van galzouten

Deze verschillende factoren zorgen er namelijk voor dat onverteerde voedingsresten zich opstapelen en gaan gisten/rotten (=verzuring) in ons lichaam, waardoor er een verstoring ontstaat in ons intern zuur-base evenwicht.

Deze interne verstoring kan je voorkomen door:

  1. de maag te voorzien van een pH = 1 à 2 In de praktijk gebruik ik diverse voedingssupplementen die hierin kunnen ondersteunen
  2. aanmaak van voldoende bicarbonaat en galzouten in de lever.

Ook hiervoor zetten we bepaalde voedingssupplementen in, samen met een bepaalde dierlijke voedingsmiddelen (kaas, vlees, vis) die worden vernietigd door oa het gebruik van microgolven.