Moleculair- genetische fecesanalyse

Als je graag wilt onderzoeken hoe je darmmicrobioom (vroeger noemden we dat darmflora) er voor staat, dan kun je ontlastingsonderzoek bij ons aanvragen.
Verstandige keuze overigens want…’it all starts in the gut’….
Wil je direct een darmtherapie traject bij ons, dan is het verstandig om ons darmtherapie-pakket aan te schaffen. Dit is overzichtelijk, duidelijk en uiteindelijk goedkoper dan losse consulten. Je krijgt van ons 10% korting.
Ik wil een darmtherapie traject

Een op de vijf mensen heeft last van spijsvertering en/of darmen
De darm is een buitengewoon belangrijk orgaan dat veel aandacht verdient. Jouw darmmicrobioom is een complexe samenleving en bestaat uit 100 biljoen bacteriën (1.10^14) die samen ongeveer 1.5 kg wegen en als het ware een orgaan vormen.
Een op de vijf bewoners van Nederland en België heeft last van zijn spijsvertering of zijn darmen.
Darmklachten kunnen optreden bij mensen die een gebrek hebben aan gezonde darmbacteriën. Gunstige darmbacteriën spelen een essentiële rol in het handhaven van de gezondheid en de immuniteit. Gezonde darmbacteriën weren schadelijke bacteriesoorten af, produceren vitaminen, maken giftige stoffen onschadelijk en vormen een onmisbare barrière op de darmwand.
De darmflora kan uit balans raken door antibioticagebruik, chronische stress, een eenzijdig en verkeerd voedingspatroon of gebrek aan voedingsvezels.
Daarnaast zien we veel darm-dysbiosen ontstaan vanwege een zwakke spijsvertering. De maagzweer bacterie is vaak een oorzaak van darmklachten maar ook een ondermaats werkende pancreas (een EPI, exocriene pancreas insufficientie) komt veel voor en is vaak een oorzaak van spijsverteringsproblematiek. Hierdoor kunnen schimmels en gisten, bijvoorbeeld Candida albicans, en pathogene bacterieen zoals Klebsiella en Clostridium en parasieten gaan overwoekeren.
Als gevolg hiervan kunnen ontstekingen in de darmslijmvliezen ontstaan of een lekke darm.
Klachten variëren vaak van buikpijn, opgezette buik, winderigheid, diarree of verstopping. Vaak gaat dit gepaard met vermoeidheid of het gevoel niet helder te kunnen denken.

Een goede darmtherapie die wij samen met jou uitvoeren naar aanleiding van jouw ontlastingsonderzoek is kostenbesparend (je bent sneller weer op de werkvloer) en verkort je ziektetraject. Een gezonde darm geeft jou een betere kwaliteit van leven.
Ik wil een darmtherapie traject starten

Ontlastingsonderzoek, voor wie?

  • Je hebt al een lange tijd duidelijke darmklachten en spijsverteringsklachten (PDS of IBS) zoals buikpijn, een telkens terugkerende opgeblazen buik, misselijkheid, stinkwinden, brijige ontlasting, obstipatie of juist aanhoudende diarree etc. En je bent al bij verschillende (huis) artsen en (MDL) specialisten geweest en er is ‘niets gevonden’ maar jij loopt nog steeds rond met je prikkelbare darm. Je wilt nu zelf graag (uitgebreid) onderzoek laten doen.
  • Je hebt net een antibiotica kuur achter de rug en je wilt weten of je nu een overgroei van een candida hebt?
  • Je loopt al jaren met andere klachten rond zoals vermoeidheid, vaak verkouden, regelmatig griep, slecht slapen, gewrichtspijn, huidklachten zoals jeuk, histamine klachten, eczeem, hormonale disbalans, angsten, ADHD, ADD, depressie, Alzheimer of Parkinson en je weet dat je, om verbetering te krijgen, zou kunnen beginnen met het verbeteren van je spijsvertering en darm
  • Je hebt een autoimmuunziekte.
  • Je hebt overgewicht of leververvetting of Diabetes Mellitus type 2.
  • Je hebt last van IBD (een ontstekingsziekte aan de darm), zoals de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa.
  • Je hebt een steeds terugkerend herpes virus, griepvirus of verkoudheid en wilt een sterker immuunsysteem.
  • Je vraagt ontlastingsonderzoek aan om de uitslag daarna zelf te kunnen bespreken met je behandelend therapeut, natuurdietiste of met je huisarts.
  • Je wilt alvast een kijkje krijgen in je eigen darmgezondheid maar nog graag flexibel zijn in het wel of niet starten van een behandeling.
  • Je voelt je gewoon gezond en je wilt dat graag zo houden, tenslotte begint jouw gezondheid in een gezonde darm. Dus je denkt preventief en proactief.

Van enkelvoudige test tot de meest geavanceerde DNA profielen
Op onze website staat een aantal ontlastingsonderzoeken. Deze testen geven inzicht in jouw (disbalans van het) darmmicrobioom, spijsvertering en lekke darm. Naast analyses van het darmmicrobioom laat ik ook regelmatig markers voor ontstekingen en glutenallergie bepalen en onderzoek ik op parasieten.
Mijn praktijk is gespecialiseerd in darm- en spijsverteringsklachten en ik interpreteer inmiddels sinds 2005 ontlastingsanalyses. Ik heb de analyses zien veranderen in de loop der jaren. Van enkelvoudige testen op candida en parasieten naar inmiddels de meest geavanceerde DNA profielen waarbij veel meer bacterieen en bacteriele stofwisselingsproducten in kaart kunnen worden gebracht. Met daarnaast nu ook inzicht in de gevolgen voor jouw metaboloom, jouw stofwisseling.

In onze praktijk werken we het liefst met brede ontlastingsonderzoeken. Tenslotte zegt het meten van alleen een candida of parasiet nog niet zoveel en wil je graag weten wat de oorzaak van deze overgroei is. Dus met een breed ontlastingsonderzoek kunnen we echt aan de oorzaak van je klachten werken en een breed darmtherapie plan opstellen.
Ik wil graag een darmtherapie traject starten.
De tarieven van de ontlastingsonderzoeken zijn inclusief verwerkingskosten van het laboratorium.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Je vraagt het ontlastingspakket of het darmtherapie-pakket aan en betaalt via onze webshop
  • Je krijgt het ontlastingsonderzoek binnen een paar dagen thuis gestuurd, inclusief instructies
  • Je neemt de testen af, het liefst op een maandag, dinsdag of woensdag en stuurt dit vervolgens zelf per post op naar het laboratorium (adres stickers en enveloppe worden meegeleverd)
  • Na 3-4 weken ontvang je de uitslag in je mailbox.
  • Heb je gekozen voor het darmtherapie traject, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk op na je bestelling om een serie afspraken met je in te plannen

LET OP:
We raden je aan om bij het afrekenen van jouw bestelling te vermelden voor wie het ontlastingsonderzoek bestemd is. Betreft het namelijk een ander persoon dan de betalende persoon, dan verlangt het laboratorium graag de geboortedatum van die persoon en het geslacht.

Contact
Kom je er in het maken van je keuze niet helemaal uit, geen paniek! Je kunt altijd onze praktijk bellen en we helpen je hierbij. Wij kunnen uiteraard ook een onderzoek op maat voor jou adviseren (bijvoorbeeld een natest/nacontrole of een breder onderzoek) en je dit toesturen.
Heb je een ontlastingspakket gekozen en wil je ondersteund worden bij de interpretatie, dan kun jij kiezen hoe wij je ondersteunen met het darmtherapie-traject. Houd er in ieder geval rekening mee dat een goed darmtherapie traject in het algemeen enkele maanden tot een jaar kan duren. Iets wat jaren niet goed ging, kun je niet in 1 sessie herstellen!

Terug naar ontlastingstesten bestellen