Met behulp van bloedonderzoek kunnen we voedselintoleranties meten.
Heb jij een chronische aandoening, veroorzaakt door een voedselovergevoeligheid? Wil je weten welk voedingsmiddel je beter kunt laten staan omdat je daar een hoge IgG score voor hebt? Een simpel bloedonderzoek kan daar antwoord op geven.
De tarieven zijn inclusief het medisch ordertarief van het laboratorium, exclusief de bloedafname.
Het duurt gemiddeld 4 weken voordat we de uitslag binnen hebben van het laboratorium. Wij sturen je de uitslag per mail toe. Heb je vervolgens behoefte aan onze professionele uitleg bij dit rapport, dan maken we een consult afspraak voor je. Heb je hier geen behoefte aan omdat je de test zelf kunt interpreteren, dan ontvang je slechts van ons de uitslag. Je kunt met deze uitslag uiteraard ook zelf naar je huisarts of (natuur)dietiste stappen!

Bloed prikken, waar en hoe?
Je hoeft niet nuchter te zijn voor de bloedafname maar we raden aan om niet direct na een zware maaltijd bloed af te laten nemen.
Voor de bloedafname kun je naar een STAR bloedprikpost (kosten via Zorgverzekeraar) gaan in jouw eigen woonplaats of je kunt je telefonisch aanmelden bij PMO Nederland. Tel.: 0251 – 714 614. Het priktarief wordt door de bloedprikpost aan jou doorberekend en die dien je daar zelf te betalen. Of je krijgt hier een factuur achteraf voor. Dit is per prikpost verschillend. Je kunt proberen deze factuur bij je zorgverzekeraar terug te krijgen.
Soms wordt het tarief voor het bloedprikken direct bij jouw zorgverzekeraar in rekening gebracht. Dan ontvangen wij later hiervoor een factuur van deze verzekeraar. Deze factuur sturen wij dan naar je door.

Als je PMO Nederland belt, is het belangrijk dat je aangeeft dat je je wilt aanmelden voor bloedafname voor LHM Diagnostiek /Laboratorium Healthcare Medical B.V.
De kosten voor het prikken via PMO bedragen Euro 33,27 inclusief BTW.
Je ontvangt hiervoor zelf een aparte factuur van LHM Diagnostiek/Laboratorium Healthcare Medical B.V.
Let erop dat je op een maandag, dinsdag of woensdag bloed laat prikken ivm het transport naar het laboratorium. Komt je bloed op vrijdag of zaterdag bij het laboratorium binnen, dan loop je de kans dat er met ‘oud’ bloed wordt gewerkt.
Daarnaast is het verstandig dat als de buitentemperaturen extreem zijn (boven de 25 graden of onder de 0 graden) je het bloed zo lang mogelijk thuis in de koelkast bewaart en je je sample in de brievenbus doet, net voordat het door POSTnl wordt opgehaald, dit om temperatuurinvloed zoveel mogelijk te voorkomen.