Depressie de baas, bloedsuiker weer goed
Dhr M.H. uit Heerlen
Bij deze wil ik u bedanken voor de fijne behandeling. Mijn dank is groot! Het heeft mij een nieuwe rode draad gegeven in mijn leven. Ik had uitgeputte bijnieren en viel vaak flauw. Mijn bloedsuikerspiegel was heel slecht. Ook door de stress en mijn volstrekt verkeerde eetpatroon ben ik ‘ afgegeleden’ en was ik erg depressief. Ik ben me aanzienlijk beter gaan voelen en meer in balans, dankzij de behandeling en de blauwdruk. Ook is de therapie bij de psycholoog nu afgerond. Ik heb mijn psycholoog verteld over u en de behandeling, de website gegeven en de reactie was; “wauw! schitterend dat dit bestaat, ik zal andere mensen dit ook adviseren”

Prachtig alternatief voor mijn postmenopauzale klachten
Mevr. M. R. uit Breda
Meer dan 10 jaar heb ik lopen sukkelen met mijn gezondheid. De klachten kwamen stapsgewijs en werden door mijn huisarts afgedaan als pre-, menopauze en postmenopauze klachten. Mijn kwaliteit van leven ging in zijn totaliteit achteruit. Tweede helft 2013 werd zo dramatisch door bloeddruk-, schildklier- en lymfeproblemen. In 3 maanden tijd kwam ik 10 kilo aan en werd dit door de reguliere medische wetenschap afgedaan onder de noemer “menopauze – leef er maar meer”.

Op aanraden van een vriend werd ik doorverwezen naar Geiske en is sinds begin januari een nieuwe wereld voor mij opengegaan!
De behandeling van Geiske wordt door haar uitgebreid toegelicht, in concrete stappen uitgezet en het enige wat je maar hoeft te doen is de stappen logisch blijven volgen. In plaats van een grote bak rauwkost neem ik iedere dag een heerlijke smoothie. Het niet meer gebruiken van suikers is vanaf dag 1 absoluut geen gemis en dus ook geen probleem!

Na twee maanden deze nieuwe levenswijze te volgen, want het is absoluut geen (tijdelijk) dieet, zijn veel problemen opgelost. Denk hierbij aan: verbeterde stoelgang, geen slaapproblemen, geen haaruitval, verbeterde huidconditie, 9 kilo afgevallen zonder hongergevoel of zelfs maar vermoeid te zijn, lymfeverbeteringen.

Wat het meest verbazingwekkende is dat je met een redelijke aanpassing in je dagelijks leven, waarbij je nog steeds gevarieerd en lekker eet en drinkt, je lichaam zal aantonen dat het blij is met alle veranderingen!

Veel meer energie en geen jeuk meer
Mevr. M. T. uit A.

Een aantal maanden geleden heb ik de ImoPro 300 test laten doen.
Na in het begin heel erg geworsteld te hebben met wat wel en wat niet te eten heb ik toch een soort van routine erin gekregen, eten was niet altijd even lekker maar je doet het voor een goed doel nietwaar.Ben nu zover dat ik de meeste van de 85 intoleranties weer langzaam toe mag voegen.
Heb gemerkt dat ik rustig aan moet doen met fruit, dus dit eet ik niet meer dagelijks. Soms maar 1 of 2 x per week.
Wat ik wel eet nu is heel veel groente, vlees en vis, af en toe graansoorten waar geen gluten inzitten stukjes kaas en bevalt prima moet ik zeggen.
Heb veel meer energie gekregen, mijn huid (altijd jeuk en droog) is rustig. Ik heb geen jeuk meer en hij is veel minder droog.
Mijn handen waren voor de test zo opgezwollen dat ik bijna geen knokkels meer had, die zijn terug, wat kan een mens blij zijn met knokkels 😉
En wat me ook opvalt, als astma patiënt voorheen telde ik niet hoe vaak ik per dag aan de puffer hing, nu nog maar 1x per dag. (verwacht ook deze na verloop van tijd te kunnen weglaten)

Dus ben ik blij dat ik de test heb gedaan. Zeker ga ik door met het rotatiedieet. Ik verwacht dat ik qua gezondheid nog wel iets vooruit zal gaan maar ik ben al blij om wat ik tot nu toe bereikt heb. In ieder geval wil ik dit vasthouden.

Huidklachten kwamen uit mijn darmen
Mej. Annemarie v d B. uit Zoetermeer
Omdat ik al langere tijd veel ontstekingen had in mijn huid en ik Geiske een keer hoorde spreken op een lezing over Glycobiologie en dat de darm oorzaak zou kunnen zijn van huidproblemen, heb ik een ontlastingsonderzoek laten doen. Daar kwam uit dat ik een verkeerde bacterie in mijn darmen had die mijn darmslijmvlies beschadigde! Daardoor kreeg ik dus veel meer last van ontstekingen! We hebben met voedingssupplementen mijn darmflora hersteld en ik moest meer sapjes gaan drinken en meer groenten gaan eten om mijn lever beter te ondersteunen bij het ontgiften. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste en met de kennis die ik van Geiske heb gekregen met welke voeding en supplementen je je huid kunt ondersteunen naar ook weer kunt opbouwen, geef ik nu zelf adviezen aan mijn eigen klanten! Ik geloof absoluut in herstel van binnenuit en denk dat dit misschien nog wel waardevoller is dan cremes en goede huidverzorging.

Binnen 3 maanden 10 kilo kwijt
Mw. S. uit Maassluis
Ik ben zelf werkzaam in de gezondheidszorg maar het beroep is zwaar. Had angsten om naar mijn werk te gaan en raakte in een burn out. Te moe om nog voor mij zelf en mijn gezin te zorgen. Wilde van al mijn medicijnen af. Ik was in de afgelopen 10 jaar 30 kilo aangekomen en ook dat wilde ik niet meer. Via de website kwam ik in contact met Geiske de Ruig en omdat ik nogal veel medicijnen gebruik (cholesterol verlagers, bloeddruk verlagers, anti depressiva, maagzuurremmers, beta blokkers) durfde ik niet naar een therapeute omdat ik weet dat medicijnen niet zomaar afgebouwd kunnen worden en dat daar kennis voor nodig is. Geiske is stap voor stap met me begonnen. We hebben eerst mijn voeding drastisch aangepakt en omgebogen want het bleek dat ik niet voldoende darmflora had en dat ik een candida in mijn darmen had. Daarna zijn we stap voor stap aan het stukje stress gaan werken en heeft ze mij supplementen meegegeven die de bijnieren weer oppeppen. Dat voelde als een verademing. Sinds enkele weken slaap ik weer door en ben ik rustiger overdag. Mijn angsten zijn aanzienlijk minder. Ik zie niet overal meer tegenop. En het fijne is, dat ik nu , met mijn andere voedingspatroon, al 10 kilo kwijt ben! We hebben nu iedere 3 maanden een vervolg afspraak en iedere keer proberen we mijn medicatie wat verder af te bouwen. Het is een lange weg, maar ik heb het er voor over want ik voel gewoon dat ik in een ziekenhuis niet verder kom.

Passie, kennis en energie
Mw. v. d H. uit Rotterdam
Ik ken Geiske de Ruig van een  lezing die zijn gaf bij ons op de sportschool. Wat me opviel is haar enorme energie en passie en kennis die ze uitstraalt waardoor je gewoon voélt dat ze 100% achter haar werk staat. Dat alleen vond ik al prachtig om te ervaren. Dit soort mensen zouden er meer moeten zijn! Ik had veel vermoeidheidsklachten en dat bleek voort te komen uit mijn darmen. Na jaren tobben, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, waarbij niemand wat kon vinden, bleek dat ik een darmontsteking had. Dat kwam eruit via haar ontlasting onderzoek. We zijn met een heel ander voedingspatroon begonnen (geen gluten, geen zuivel ) en na een paar dagen voelde ik al verschil! Ongelooflijk! Ik ben nu ook enthousiast en ben lekker met allerlei nieuwe ontbijtjes in de weer en drink sapjes met groenten tussendoor. Mijn energie is al veel beter en mijn huid ook. Ik ben pas sinds korte tijd bezig maar ik voel dat we op de goede weg zijn. Geiske, dank je wel voor je kennis en je bevlogenheid!

Sneller op de been na een burn out
Mw. Bep N. uit Capelle aan den IJssel
Ik ben al jaren moe en niet zomaar moe. Na het douchen moest ik even gaan zitten om me aan te kleden en als ik onderaan de trap stond wist ik niet meer hoe ik boven moest komen. We hebben een eigen zaak dus uitrusten kwam er niet van en ik sleepte me de dag door. Ging s ‘avonds om 7 uur naar bed.
Van dokters naar psychiater gelopen, pillen geslikt en niets hielp. Ze waren het wel met elkaar eens: een burn-out.
Totdat ik bij iemand kwam, die zei: ‘Joh wat zie jij er slecht uit!’ Ik vertelde dat ik zo moe was en zij adviseerde me om naar Geiske de Ruig te gaan.
Eerst was ik erg sceptisch. De zoveelste behandelaar… maar ik wilde maar één ding, me beter voelen en me weer gelukkig voelen.
Zij heeft toen voor mij een afspraak gemaakt bij Geiske. Ik kreeg Geiske de Ruig aan de telefoon, heb mijn hele verhaal uitgelegd. Ik kon direct bij haar langs komen. Geiske heeft me direct voedingssupplementen meegegeven voor mijn uitgeputte bijnieren en heel veel voedingsadviezen. Heb bleek namelijk dat ook mijn vermoeidheid te maken had met een volstrekt verkeerd eetpatroon!
Na een aantal maanden anders eten en volhouden ging het steeds beter met me.
Ik heb nog wel eens een dag ertussen door dat ik moe ben maar ja, wat je al jaren hebt kan niet in een maand over zijn…
Ik heb mijn voeding aan gepast. Ik ben heel blij met Geiske. Zij heeft weer zin in mijn leven gemaakt.
Bedankt hiervoor.

Ontlasting aanzienlijk verbeterd
Dhr. Joost M. uit Dordrecht
Meer dan tien jaar had ik last van te dunne ontlasting en een slechte vertering. Volgens Geiske bleek daar een divers aan vitamine tekorten, voedingsmiddelen overgevoeligheden en residente faeces flora stoornissen aan ten grondslag te liggen. Door bepaalde zaken een tijd lang niet te eten en anderzijds veel stoffen aan te vullen is mijn ontlastingpatroon genormaliseerd. Dankzij deze aanpak kom ik steeds beter in mijn vel te zitten.

Veel duidelijke en goede informatie voor verschillende gezondheidsproblemen
Dhr Joop T. uit Rotterdam
Sinds 2008 ga ik naar de Praktijk Preventieve Geneeskunde van Drs. G.G. de Ruig in Capelle aan den IJssel.
Mijn ervaringen over de behandelingen zijn heel goed. Zij weet voor de meeste gezondheidsproblemen, ziekten en aandoeningen een passende oplossing.
Tijdens het consult wordt er veel informatie versterkt over voeding en doseringen van de benodigde voedingssupplementen wat ik wel waardeer. Het is handig dit thuis nog eens na te kunnen kijken.
Wat ik ook interessant vond was haar lezing over de glycobiologie.

Binnen een maand geen stoelgangproblemen meer
Mej. Kelly L. uit Rotterdam
Sinds 1 maand onder behandeling bij Geiske. Direct na de eerste afspraak verbeterde mijn stoelgang. Dit door de voedingsadviezen die Geiske mij heeft meegegeven toe te passen en daarbij de vitaminen (in de vorm van capsules) in te nemen. Van een onregelmatige stoelgang ging ik in een week naar minstens 1 keer per dag. Dit levert een fijn gevoel op, niet meer opgeblazen en een stuk fitter.
Daarnaast werd ik door de vitaminen een stuk energieker en helderder in mijn hoofd.
Geiske legt alle informatie erg goed uit, in begrijpelijke taal en haar adviezen zijn makkelijk toe te passen in mijn dagelijkse leven.
Mijn behandeling duurt nog voort en ik kijk dan ook erg uit naar het resultaat over een aantal weken, dan zou ik weer enige vooruitgang geboekt moeten hebben in het afnemen van mijn klachten.

Met de dag minder maag- en darm klachten
Dhr. Ewoud G. uit Voorburg
Al sinds mijn jeugd heb ik last van maag- en darmklachten. Hierdoor moest ik altijd erg letten op wat ik at en dronk. Daarnaast had ik weinig energie om dingen te ondernemen. Via de reguliere geneeskunde kreeg ik sterke medicijnen voorgeschreven voor mijn klachten, wat voor mij geen structurele oplossing is. Via een goede vriendin van mijn vrouw kreeg ik het advies om naar Geiske te gaan. Zij adviseerde mij om mijn eetpatroon structureel te wijzigen. Geiske heeft hiervoor zeer goed advies op maat gegeven, waardoor ik mij veel gezonder en levendiger voel. Mijn maag- en darmklachten worden elke dag minder. Bedankt hiervoor!

Uitstekende en meelevende arts
Mevr A. v t H. uit Weert
Geiske begint alvorens zij behandelt met een gedegen onderzoek en daaropvolgend doorlopen we het stappenplan.
Geiske weet heel goed waar ze mee bezig is en legt dat ook heel helder aan je uit.
De werkwijze en integriteit van Geiske heb ik altijd als zeer prettig ervaren en haar levensverhaal is het voorbeeld dat gezondheid en welzijn mogelijk is.
Haar warme persoonlijkheid, bevlogenheid, deskundigheid, doelgerichtheid, de mogelijkheden waar ze je op attent maakt en haar enorme vakkennis op orthomoleculair gebied en haar liefdevolle aandacht voor jou als patient zijn belangrijke factoren in het genezingsproces.
Bovendien heb ik haar snelle en adequate respons op emails en telefoontjes altijd als zeer prettig ervaren.

Depressie en maag- en darmproblemen verdwenen
Dhr. L.S uit Dordrecht:

Na een bijna fatale antibiotica-kuur heb ik over een periode van 15 jaar tal van problemen met mijn gezondheid. Ik was depressief, had geen energie, maagproblemen, darmproblemen (zodanig dat operatief ingrijpen noodzakelijk was), snel geïrriteerde slijmvliezen en nog tal van andere kwalen met uiteindelijk een aantal (nog niet alle), oorzaken:glutenallergie, lactose intolerantie en candida.
Dan kom ik onder behandeling van Geiske de Ruig die op de eerste plaats zeer pragmatisch te werk gaat.
Een aantal nuchtere testen met dito uitslagen die onderbouwen dat de door haar ‘voorlopig’ gestelde diagnose volkomen juist blijkt te zijn.
We starten met een streng eet- en drinkregime en een reeks aan medicamenten die vooral de darmwand moeten herstellen.

Inmiddels een klein jaar verder en nagenoeg vrij van medicijnen voel ik me een ander mens.
Ik eet 5 keer op een dag hetgeen uitstekend in mijn dagritme past, ik voel me weer energiek en denk er niet aan om te stoppen met werken (ik ben 67). Ik kan best een keer zondigen met eten en ik drink een goed glas wijn iedere dag, kortom ik geloof in de aanpak van Geiske de Ruig en ben blij dat ik bij haar onder behandeling ben.

Rianne
Zowel Geiske als Annemieke hebben veel kennis over de relatie tussen voeding en het ontstaan van allerlei kwalen. Prettig: voorafgaand aan het eerste consult moet je een vragenlijst + ziektegeschiedenis opsturen. Hierdoor heeft Geiske bij de intake al veel informatie, en kunnen al snel concrete stappen worden gezet. De website is professioneel, en er is op toegankelijke wijze veel informatie te vinden.

Reden van bezoeken aan praktijk: terugkerende oogontstekingen, burn out, ADHD, ondergewicht ondanks doorlopende honger/eten en buikpijn. De begeleiding die ik krijg bij de aanpassingen in mijn voedingspatroon (glutenvrij, koemelkvrij en suikervrij) en voedingssupplementen is persoonsgericht en betrokken. En de behandeling werpt vruchten af: geen buikpijn meer, slaap zelfs de nachten door zonder te hoeven eten, oogklachten nemen af en ik ga met grote sprongen vooruit wat betreft de burn out! Ik ben zeer tevreden!

Paul M.
Kundig, goede uitleg, geduldig en een helder stappenplan. Empathische vrouw die weet waar ze het over heeft.

Yvonne de V.
Erg behulpzaam, weet waar ze het over heeft. Perfectionistisch en warm.

Anneke S.
Zorgzame zorg met aandacht en interesse voor de patiënt. Gedreven in haar zoektocht naar de beste voedings- en leefadviezen. Altijd bereikbaar via mail, met meteen een antwoord op je vragen.
Duidelijke uitleg over hoe en waarom van het advies en de achterliggende wetenschap.
De accommodatie is eenvoudig, wel voldoende.

Tessa van C.
 Ze geeft een goede uitleg over de behandeling en wat je evt zelf kunt met voeding en leefgewoonte.
Willemijn A.
Ik ben bij Geiske terecht gekomen nadat ik er al een zoektocht op had zitten bij verschillende zorgverleners. Ik bleef zoeken naar de oorzaak van mijn aanhoudende vermoeidheid. Geiske heeft zelf jaren met dit bijltje gehakt en dat geeft een bepaalde betrokkenheid, maar ook vertrouwen dat jouw klachten opgelost kunnen worden. Want de hoeveelheid energie die Geiske heeft, spreekt mij aan, al is me de helft gegund!
Geiske gaat heel zorgvuldig te werk. Heeft – aan de hand van een vragenlijst en eventueel lab-onderzoek – het consult voorbereid zodat je direct met de behandeling aan de slag kan. Om samen te vatten: betrokken, eerlijk advies, leergierige professional, beide benen op de grond, goede luisteraar, geduldig. Maar: hoe goed een zorgverlener ook is, je moet zelf open staan voor verandering en het doen. It takes two to tango!