Depressie de baas, bloedsuiker weer goed
Dhr M.H. uit Heerlen
Bij deze wil ik u bedanken voor de fijne behandeling. Mijn dank is groot! Het heeft mij een nieuwe rode draad gegeven in mijn leven. Ik had uitgeputte bijnieren en viel vaak flauw. Mijn bloedsuikerspiegel was heel slecht. Ook door de stress en mijn volstrekt verkeerde eetpatroon ben ik ‘ afgegeleden’ en was ik erg depressief. Ik ben me aanzienlijk beter gaan voelen en meer in balans, dankzij de behandeling en de blauwdruk. Ook is de therapie bij de psycholoog nu afgerond. Ik heb mijn psycholoog verteld over u en de behandeling, de website gegeven en de reactie was; “wauw! schitterend dat dit bestaat, ik zal andere mensen dit ook adviseren”

Parasieten en vermoeidheid, geen histamine problemen meer
Pieter S. uit Rijswijk
Na 30 jaar kerngezond te zijn geweest kreeg ik 1,5 jaar geleden last van darmklachten met moeheid. Mijn opgewektheid en optimistische stemming verdween, ik kreeg voor het eerst in mijn leven hoofdpijnen, reageerde niet meer goed op histamine-rijke voeding en ik werd zo hees dat ik vaak eind van de middag geen stem meer had. Omdat de klachten begonnen na een reis naar Azië vermoedde ik de besmetting met een parasiet, en na een zelftest bleek ik inderdaad besmet te zijn met Dientamoeba Fragilis en Blastocystis Hominis.
Voor het eerst in 25 jaar bezocht ik een huisarts, deze verklaarde mij na vele bloedonderzoeken ´kerngezond´. De klachten verergerden, mijn vertering werd heel zwak en ik viel bijna 10 kilo af. Volgens verschillende reguliere artsen had dat niets te maken met de dubbele parasitaire besmetting of een andere aantoonbare oorzaak en was ik ‘kerngezond’. Na aandringen kreeg ik voor de DF parasiet Clioquinol voorgeschreven (overigens eerst het verkeerde middel Metrodinazol). Al op dag 2 van de kuur was mijn ontlasting normaal – iets dat een jaar lang niet was voorgekomen. Helaas kwamen na de kuur de klachten langzaam terug en bleek de BH parasiet nog niet verdwenen. Een KNO-arts deelde mij mee dat ik beslist een operatie diende te ondergaan voor het verwijderen van een cyste in mijn stemband. Op de vraag of mijn stem wellicht zou kunnen verbeteren als mijn darmklachten zouden afnemen werd nogal lacherig gereageerd “nee: er is geen verband: hier kan je 100 mee worden, maar zolang je niet opereert zal je stem nooit verbeteren’. Ik werd op een wachtlijst geplaatst.
Een holistische benadering van gezondheid was in mijn ervaring met de reguliere artsen compleet afwezig. Het gebrek aan kennis op het gebied van voeding, vitaminen, stress, darmflora etc. leidde tot een verbazingwekkende simplistische symptoombestrijding. Omdat ik geen vertrouwen had via deze weg te worden geholpen las ik vele papers, artikelen en blogs om de mogelijke oorzaak van mijn klachten te achterhalen. Ik nam een groot aantal supplementen tegen lekke darm, paste mijn dieet aan om mijn darmflora te verbeteren en probeerde natuurlijke middelen om de BH parasiet weg te krijgen. Omdat dit ‘zelfdokteren’ positief leek te werken, besloot ik een orthomoleculaire arts te raadplegen die me hiermee verder kon helpen. De eerste therapeut die ik bezocht kwam een tikkeltje zweverig en te weinig concreet op mij over.
Het eerste consult met Geiske de Ruig was een enorme opluchting: na 1,5 jaar zoeken was er eindelijk iemand die mijn klachten begreep en de oorzaak achter de symptomen probeerde te achterhalen. De expertise van Geiske was indrukwekkend. In plaats van eerst op een scherm te kijken, of dingen uit te zoeken, kreeg ik op al mijn tientallen inhoudelijke vragen direct uit het hoofd een uitgebreid en kundig antwoord. Een week na het innemen van de voorgeschreven supplementen verdween mijn heesheid al volledig. Inmiddels heb ik een tweede telefonisch consult gehad en ben ik 2,5e maand bezig met de behandeling. De darmklachten zijn sterk verminderd, maar nog niet verdwenen. Net als de parasiet BH: via de natuurlijke weg vereist dat blijkbaar geduld. Wel is mijn eczeem verdwenen, heb ik weer 80% van de energie van voorheen, geen last meer van histamine-rijke voeding, slaap ik weer goed, is de brainfog weg en is mijn stemming vele malen positiever. Dankzij Geiske haar bevlogenheid, professionaliteit en behulpzaamheid heb ik er alle vertrouwen in dat ik binnenkort weer kerngezond ben.

Veel kennis, duidelijke afspraken
Hessel de J. uit Voorthuizen
Na een jarenlange zoektocht en diverse “therapeuten”/artsen verder zijn we terecht gekomen bij Geiske de Ruig. Wat direct op viel was dat ze over veel kennis beschikte en zich regelmatig bijschoolde.
In het eerste gesprek werd direct de wijziging van het voedingspatroon besproken en als randvoorwaarde gesteld voor het bereiken van een herstel. Absoluut een goede zaak en van groot belang; immers, als je elke dag verkeerde en belastende voeding inneemt, krijg je lichaam niet de gelegenheid om te herstellen. Ook al zijn we nog niet klaar in het behandel traject, dan toch kunnen we Geiske al aanbevelen; duidelijke afspraken worden er gemaakt, afspraken worden nagekomen en je wordt verder geholpen!

menstruatie klachten
Annette H. uit IJsselmuiden
“Een beetje ten einde raad en met weinig hoop begon ik aan de behandeling door Geiske. Ik heb Geiske leren kennen door het telefonische spreekuur van Medivere waar ik haar uitleg vroeg over een hormonen onderzoek dat ik had laten doen.
Ik had al jaren last van onregelmatige menstruaties. De cyclus was met name te kort. Ook verloor ik heel veel bloed. Ik kreeg een telefonisch consult bij haar en ben begonnen met een supplementen schema wat Geiske mij voorschreef en heb ook mijn voeding aangepast (daarvoor at ik ook al behoorlijk gezond: glutenvrij, koemelkvrij, veel groenten) maar er bleken nog meer aanpassingen nodig. De eerste paar keer dat ik ongesteld werd daarna, leek het alleen maar erger te gaan, volgens Geiske een manier om mijn lichaam te reinigen. Maar na een paar maanden was dat voorbij en had ik een normale cyclus van 28 dagen, dat was 15 jaar geleden! Met goede moed ben ik aan het vervolg  van de behandeling begonnen, want er is nog heel wat meer te verbeteren.”
Wat ik wel heb gemerkt is, dat je geduld moet hebben! En doorzettingsvermogen.  Iets wat jarenlang niet goed ging, kan je niet binnen 1 maand herstellen!
In het begin had ik een verergering van de klachten en dat was best pittig. Maar Geiske heeft met haar kennis en geduld mij telkens weer goed weten te coachen zodat ik na een aantal maanden duidelijk de verbeteringen begon te merken.
Bedankt Geiske, dat je ‘streng’ blijft!

Veel fitter
Cora den H. uit Gorinchem
De therapie bij Geiske, anderhalf jaar geleden, heeft voor mij fijn resultaat gehad. Ik ben er enorm van opgeknapt en voel me nu veel fitter! Verrast ben ik door jouw heldere uitleg die me na de therapie nog steeds de motivatie geeft om wat ik heb geleerd voort te zetten. Het doet me echt goed. Blij mee!

Geen endometriose meer
Ingeborg L. uit Brielle
Sinds een paar jaar ga ik naar de Praktijk Preventieve Geneeskunde. Geiske de Ruig heeft met succes op basis van een ImuPro test en darmonderzoek mijn zoon een dieet voorgeschreven in verband met de diagnose ADD. Zelf kampte ik al bijna 20 jaar met endometriose. Verschillende operaties, medicatie en orthomoleculaire voedingsadviezen hebben de klachten in de loop der Jaren verminderd. Alleen de voorgeschreven medicatie (anticonceptie), daar wilde ik op mijn 40ste toch echt graag mee stoppen.  Ik voelde mij hierdoor minder energiek, kreeg meer last van hoofdpijn en mijn gewicht nam alleen maar toe. Een reden om ook mijzelf te laten adviseren door Geiske. Op basis van een ImuPro test en een darmonderzoek heeft zij ook voor mij een dieet opgesteld. En ook met succes. Bij de laatste controle in het ziekenhuis is geen endometriose waar genomen, ik heb meer energie en voel mij een stuk fitter.

Gezondheidsklachten met ruim 85% verminderd
Coby B.
Van harte beveel ik Geiske de Ruig aan voor veel verschillende gezondheidsproblemen!
Ik heb jaren gelopen met ontzettende darmklachten, mijn leven werd hier erg door gedomineerd en had al van alles geprobeerd!
Toen ik op een gegeven moment in aanraking kwam met een gezonde levensstijl en wat voeding met je gezondheid kan doen, heb ik contact gezocht met Geiske!
Zij heeft mij doormiddel van ontlastingsonderzoek zo goed geholpen! Ze heeft heel veel kennis en geeft praktische adviezen, supplementen op maat en voedingsadviezen en dat heeft me zo ontzettend goed geholpen!
Mijn klachten zijn met ruim 85 procent verminderd!
Geiske weet ontzettend veel, en al haar adviezen hebben mij enorm geholpen. Hoewel ik ontzettend sceptisch was!
Natuurlijk moet je jezelf echt inzetten en ook geduld hebben, iets wat jaren fout is gegaan is niet even snel gefixt!
Dank je Geiske voor al je waardevolle adviezen en kennis, je hebt mijn leven enorm verbeterd!!!!!!!

Dyslexie en concentratieproblemen
Liesbeth van D. uit Breda
Mijn dochter van 11 liep vast op school omdat ze dyslexie en concentratieproblemen liet zien. Hiernaast was ze veel moe en leek dit alles te versterken bij het eten van bepaalde voeding. Door de behandeling bij Geiske hebben wij meer inzicht en handvaten gekregen t.a.v. het stuk rondom voeding en hoe de invloed hiervan aan te kunnen pakken. Dit heeft geleid tot minder vermoeidheid, helderder kunnen denken wat weer en positief effect heeft op haar zelfbeeld en ze nu lekkerder in haar vel zit. Het vraagt wel om een bewuste keuze als ouders om anders te gaan eten. Dit vraagt discipline, tijd en een financiële investering, maar wij vinden dit zeker de moeite waard als ik zie wat de positieve effecten zijn voor mijn dochter. Voor ons was de keuze vanzelfsprekend omdat we zelf al heel bewust met voeding bezig zijn en lukte het vrij goed om het te integreren. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige een grote stap kan zijn. Maar juist dan zal het de moeite waard zijn. Geiske hebben wij ervaren als zeer deskundig en prettig in de omgang. Zij biedt naast een advies ook ruimte om mee te kijken hoe het programma binnen het dagelijks leven van een gezin past.

Burn out en depressie
Karen N. uit Dongen
Zo’n 7 jaar geleden heb ik een burn-out gehad met als gevolg een depressie, waar ik maar niet uit kom. Ik heb van alles gedaan, yoga, mindfulness, sporten, een andere baan, maar dat was niet voldoende, want ik viel vaak terug. Zo werd ik getipt door mijn zwager om eens naar mijn hormonen/voeding te kijken en hij adviseerde de Preventieve Geneeskundige Praktijk. Mijn voedingspatroon was verre van goed. Ik ben nu 2 maanden bezig met andere voeding en ik merk al verschil. Ik weet wel dat voeding belangrijk is, maar nooit geweten dat het zo’n invloed zou hebben op je brein. Ook fysiek voel ik me al stukken beter. Verleiding naar mijn oude patroon is er niet, want ik merk het direct aan mijn lichaam als ik iets verkeerds eet. Dankzij Geiske ben ik nu op de goede weg en weet ik zeker dat ik er weer bovenop kom!

Collage colitis
Hilde E.
“Ik had ernstige klachten van collagene colitis toen ik voor het eerst bij Geiske in de Praktijk Preventieve Geneeskunde kwam. Dankzij haar analyses, dieetadviezen, supplementen en begeleiding ben ik na een jaar van alle klachten verlost. Natuurlijk heb ik ook mijn leefstijl wel wat aangepast. Maar ik ben zo blij dat ik weer normaal kan functioneren!”

Ontlastingsonderzoek en voedselintolerantie onderzoek goed geholpen
Iyabi L. uit Groningen
Ik heb vele jaren last gehad van irritatie in de darmen. Sinds ik bij Geiske de Ruig van Praktijk Preventieve Geneeskunde onder behandeling ben heb ik verbetering gemerkt. Ik heb veel baat gehad bij de voedingsadviezen en ondersteunende middelen. Ook de ontlastingstesten aangeboden op de website en de voedselintolerantie test kwamen goed van pas. De testen waren een handig hulpmiddel om er achter te komen welke factoren iets te maken hebben met mijn klachten. Al na een paar maanden was de irritatie in de darmen verminderd en kon ik allerlei voedsel weer beter verdragen.

Uitputting
Karin de W. uit Breda
Tijdens mijn Orthomoleculaire opleiding kreeg ik een aantal lesdagen van Geiske. Jarenlang worstelde ik met name met extreme uitputting. Ik kwam wel stapjes verder maar op een gegeven moment bleef het plafond laag. Tijdens de opleiding kreeg ik de indruk dat behandeling bij Geiske me wél nog verder zou kunnen brengen.
Na een jaar behandeling, waarvan ruim 6 maanden darmtherapie kan ik zeggen dat ik me sinds 2013 (toen ik ziek werd) niet meer zo goed heb gevoeld. Op sommige vlakken voel ik zelfs me beter dan ik me ooit heb gevoeld. Niet alleen mijn darmgezondheid wordt aangepakt maar ook breed hormonaal vlak. Ontbrekende puzzelstukjes worden nu gevonden. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet en de investering heb gedaan!

Veel stabieler, niet meer uitgeput, mentaal opgeknapt
Adriaan L. uit Rotterdam
Een jaar geleden kwam ik in de praktijk van Geiske. Ik was hier via mijn psycholoog naartoe verwezen. Ik heb al mijn hele leven lang grote problemen met mijn darmen en spijsvertering met veel bijkomende klachten. Ik had veel last van onregelmatige ontlasting (dan weer te hard, dan weer diarree), een opgeblazen gevoel. Verder was ik vaak grieperig en had ik totaal geen energie maar voelde ik me wel opgefokt.

Ik merkte dat Geiske heel gestructureerd en analytisch te werk gaat en we hebben in het afgelopen jaar een aantal onderzoeken gedaan waarbij alle puzzelstukjes op zijn plaats lijken te vallen. Ontlastingsonderzoek, speekselonderzoek op de werking van mijn bijnieren, genetisch onderzoek omdat Geiske vermoedde dat ik ook een probleem had bij het methyleren waardoor ik in mijn brein vaak ‘ holde of stilstond’. Ik heb regelmatig het gevoel gehad anders te zijn dan anderen, ik denk erg snel maar ben tegelijkertijd ook snel overprikkeld. Ook burn-out geweest.
Het laatste onderzoek wat ik heb gedaan was nieuw onderzoek naar de neurotransmitters (brein) en dit gaf mij de laatste inzichten. Fantastisch wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig!
Na een jaar met voedingsveranderingen (glutenvrij en zuivelvrij) en supplementadvies op maat voel ik me aanzienlijk stabieler, ben ik niet meer uitgeput maar waar ik het meest blij mee ben is dat ik merk dat ik nu veel minder snel uit balans ben. Mentaal ben ik ook aanzienlijk opgeknapt. Nu ik ook weet waar mijn genetische ‘bak foutjes’ zitten, weet ik wat ik de rest van mijn leven zal moeten blijven suppleren. Preventieve geneeskunde dus!

Prachtig alternatief voor mijn postmenopauzale klachten
Mevr. M. R. uit Breda
Meer dan 10 jaar heb ik lopen sukkelen met mijn gezondheid. De klachten kwamen stapsgewijs en werden door mijn huisarts afgedaan als pre-, menopauze en postmenopauze klachten. Mijn kwaliteit van leven ging in zijn totaliteit achteruit. Tweede helft 2013 werd zo dramatisch door bloeddruk-, schildklier- en lymfeproblemen. In 3 maanden tijd kwam ik 10 kilo aan en werd dit door de reguliere medische wetenschap afgedaan onder de noemer “menopauze – leef er maar meer”.

Op aanraden van een vriend werd ik doorverwezen naar Geiske en is sinds begin januari een nieuwe wereld voor mij opengegaan!
De behandeling van Geiske wordt door haar uitgebreid toegelicht, in concrete stappen uitgezet en het enige wat je maar hoeft te doen is de stappen logisch blijven volgen. In plaats van een grote bak rauwkost neem ik iedere dag een heerlijke soep. Het niet meer gebruiken van suikers is vanaf dag 1 absoluut geen gemis en dus ook geen probleem!
Na twee maanden deze nieuwe levenswijze te volgen, want het is absoluut geen (tijdelijk) dieet, zijn veel problemen opgelost. Denk hierbij aan: verbeterde stoelgang, geen slaapproblemen, geen haaruitval, verbeterde huidconditie, 9 kilo afgevallen zonder hongergevoel of zelfs maar vermoeid te zijn, lymfeverbeteringen.
Wat het meest verbazingwekkende is dat je met een redelijke aanpassing in je dagelijks leven, waarbij je nog steeds gevarieerd en lekker eet en drinkt, je lichaam zal aantonen dat het blij is met alle veranderingen!

Parkinson en chronische darmklachten
P.L. uit Utrecht
“Ik ben bij Geiske in haar praktijk gekomen nadat bij mij de eerste verschijnselen van de ziekte van Parkinson zich hadden geopenbaard. Naast deze eerste symptomen, had ik als jaren last van obstipatie van mijn darmen en een chronisch gebrek aan energie.
Na een uitgebreid ontlastingsonderzoek heeft Geiske een uitgebreid voedingsadvies gegeven en een darmtherapie plan opgesteld, gericht op het verbeteren van de darmflora. Zij doet dit op een hele prettige en sympathieke manier en ondersteunt haar adviezen met veel ondersteunend leesmateriaal.
Ik ben inmiddels 9 maanden verder en Geiske haar adviezen hebben ertoe geleid dat ik langzamerhand weer meer energie begin te krijgen en dat mijn darmen weer beter werken. Ik ben er van overtuigd dat de verbeterde darmflora mij op lange termijn ook gaat helpen in het vertragen/stoppen van de symptomen van de ziekte van Parkinson.”

Ineke O. uit Rotterdam
Geiske, bedankt voor je advies.
Je bent zo wijs, zo rustig, je weet niet half hoe goed het me doet als jij als mens en deskundige wel logica ziet in mijn ’toestand’. Dat maakt het voor mij weer meer behapbaar met iets meer vertrouwen, dank!!!

Veel meer energie en geen jeuk meer
Mevr. M. T. uit Amstelveen.
Een aantal maanden geleden heb ik de ImoPro 300 test laten doen.
Na in het begin heel erg geworsteld te hebben met wat wel en wat niet te eten heb ik toch een soort van routine erin gekregen, eten was niet altijd even lekker maar je doet het voor een goed doel nietwaar. Ben nu zover dat ik de meeste van de 85 intoleranties weer langzaam toe mag voegen.
Heb gemerkt dat ik rustig aan moet doen met fruit, dus dit eet ik niet meer dagelijks. Soms maar 1 of 2 x per week.
Wat ik wel eet nu is heel veel groente, vlees en vis, af en toe graansoorten waar geen gluten inzitten stukjes kaas en bevalt prima moet ik zeggen.
Heb veel meer energie gekregen, mijn huid (altijd jeuk en droog) is rustig. Ik heb geen jeuk meer en hij is veel minder droog.
Mijn handen waren voor de test zo opgezwollen dat ik bijna geen knokkels meer had, die zijn terug, wat kan een mens blij zijn met knokkels 😉
En wat me ook opvalt, als astma patiënt, voorheen telde ik niet hoe vaak ik per dag aan de puffer hing, nu nog maar 1x per dag. (verwacht ook deze na verloop van tijd te kunnen weglaten)

Dus ben ik blij dat ik de test heb gedaan. Zeker ga ik door met het rotatiedieet. Ik verwacht dat ik qua gezondheid nog wel iets vooruit zal gaan maar ik ben al blij om wat ik tot nu toe bereikt heb. In ieder geval wil ik dit vasthouden.

Depressies volledig verdwenen
Anoniem
“Geiske heeft me met voedingssupplementen en dieetadvies buitengewoon goed geholpen. Ik kamp al jaren met depressies en ben ook al jarenlang in therapie hiervoor. Het dieetadvies met de supplementen in combinatie met inzichten vanuit therapie heeft er tot mijn grote verbazing voor gezorgd dat mijn depressies/dips sinds een paar maanden geheel weg zijn. En ik bedoel ook echt weg. Ik ben uiteraard nog wel eens boos of chagrijnig of iets dergelijks, maar het onderliggende ‘zware’ is er vanaf. Ik voel me voor het eerst in jaren zowel fysiek als mentaal goed en stabiel, echt super! Ik zeg hiermee niet dat enkel voeding aanpassen voldoende is om van een depressie af te komen, maar wil wel vanuit mijn eigen ervaring benadrukken dat de invloed van voeding op depressies aanzienlijk lijkt. Ik hoop dat anderen die met deze rotziekte zitten hier hun voordeel mee kunnen doen.”

Goede begeleiding bij darmproblemen en herstel na de ziekte van Lyme
Kasia V. uit Breezand
Wegens darmproblemen en tevens herstel klachten na intense antibiotica behandelingen voor de ziekte van Lyme, ben ik bij Geiske de Ruig terecht gekomen.
Zij heeft adequaat gehandeld met een uitgebreide ontlasting test en daaruit een begeleidend behandelplan opgesteld specifiek op mijn conditie aangepast.
Haar expertise en persoonlijke ervaringen maken dat ze zeer goed weet hoe consequent de patiënt te begeleiden.
Het vraagt doorzettingsvermogen en compleet vertrouwen maar dat resulteert in mijn geval wel tot snelle resultaten.
Geiske is een zeer prettig en empathische therapeute die zichzelf continue bijschoolt en daardoor op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Ook werkt ze met geaccrediteerde laboratoria waardoor voor mensen met een goede aanvullende verzekering de behandelingen en testen worden vergoed.
Kortom, ik ben blij Geiske op mijn pad naar herstel te hebben tegengekomen en direct resultaten te zien!

Vermoeidheid verdwenen, pond groenten per dag
Ellen B. uit Hendrik Ido Ambacht
In april 2018 kwam ik voor het eerst in de praktijk. Sinds januari was ik erg moe en het wilde maar niet overgaan. Tijdens het consult viel ik bijna in slaap. Geiske dacht meteen aan bijnieruitputting en na een speekseltest op het hormoon cortisol bleek dat inderdaad zo te zijn.
Mijn voeding werd , na een uitgebreid ontlastingsonderzoek, onder de loep genomen: suiker, granen (gluten), melkproducten en alcohol werden van het menu geschrapt en in plaats daarvan werd me aangeraden minstens een pond groenten per dag te eten. Dat was best een grote omschakeling. Ik dacht dat ik altijd wel gezond at, maar dat bleek veel beter te kunnen. In het begin was het lastig om goede menu’s samen te stellen, maar hoe langer ik ermee bezig was, des te leuker ik het begon te vinden en des te makkelijker het me af ging.
De Oligoscan toonde allerlei tekorten en ik kreeg verschillende voedingssupplementen voorgeschreven. Na drie maanden begon er zich verbetering af te tekenen en nu (het is nu december) ben ik bijna helemaal hersteld. Ik ben erg blij en dankbaar dat ik bij Geiske ben terechtgekomen. Ze heeft veel kennis en inzicht en heeft me geholpen op een gezondere manier te eten en te leven, waardoor ik mijn energie weer heb teruggekregen.

Huidklachten kwamen uit mijn darmen
Mej. Annemarie v d B. uit Zoetermeer
Omdat ik al langere tijd veel ontstekingen had in mijn huid en ik Geiske een keer hoorde spreken op een lezing over Glycobiologie en dat de darm oorzaak zou kunnen zijn van huidproblemen, heb ik een ontlastingsonderzoek laten doen. Daar kwam uit dat ik een verkeerde bacterie in mijn darmen had die mijn darmslijmvlies beschadigde! Daardoor kreeg ik dus veel meer last van ontstekingen! We hebben met voedingssupplementen mijn darmflora hersteld en ik moest meer sapjes gaan drinken en meer groenten gaan eten om mijn lever beter te ondersteunen bij het ontgiften. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste en met de kennis die ik van Geiske heb gekregen met welke voeding en supplementen je je huid kunt ondersteunen naar ook weer kunt opbouwen, geef ik nu zelf adviezen aan mijn eigen klanten! Ik geloof absoluut in herstel van binnenuit en denk dat dit misschien nog wel waardevoller is dan cremes en goede huidverzorging.

Darmspecialiste, medische achtergrond
Mevr A uit Utrecht
Ik heb de naam van Geiske de Ruig gehoord op een cursus bij een natuurpraktijk in Woerden.
Het spreekt me erg aan dat ze darmspecialisatie heeft en veel ervaring heeft met ontlastingsonderzoek, omdat mijn darmen vrij gevoelig zijn.
Ik heb het idee dat veel van mijn klachten hier hun oorsprong hebben gevonden.
Verder vind ik het prettig dat ze een medische achtergrond heeft, maar werkt via de orthomoleculaire werkwijze.

Van burn out hersteld en energie en scherpte terug
Jan van den B. uit Delft
Na enkele jaren van lichamelijke en geestelijke malaise na een burn-out, waardoor medicijngebruik nodig was, bleef verbetering uit. Heb mij daarom bij de Praktijk van Geiske de Ruig gemeld. Na een uitgebreide anamnese en o.a. een ontlastingsonderzoek en een hormoon profiel heeft zij een behandelplan voor maag/darm en ook lever/gal opgesteld. Naast het starten met diverse supplementen en vitaminen tevens mijn eetgedrag, op haar voorschrift, radicaal aangepast. Bij mij was dat focus op dagelijks meerdere keren warm eten, met veel groenten en afwisseling.
In de loop van het afgelopen jaar ben ik zowel afgevallen als enorm opgeknapt. Eindelijk heb ik weer energie en scherpte terug. Het herstel gaat gestaag door. Dat was dus een goede keuze van mij om de Praktijk van Geiske de Ruig te bezoeken!

Darm- en vermoeidheidsklachten aanzienlijk afgenomen
Paulie J. uit Hilversum
Ik ben sinds september 2016 in behandeling bij Praktijk Preventieve Geneeskunde. Begin 2015, toen ik 23 jaar oud was, kreeg ik ernstige darm- en vermoeidheidsklachten. Ik had af en toe moeite met lopen door de vermoeidheid, had ernstige stemmingswisselingen en was burn-out. Na een lange zoektocht in het ziekenhuis, waar ze mij niet verder konden helpen, ben ik zelf op zoek gegaan en kwam ik terecht bij Geiske. Na uitgebreid ontlastingsonderzoek en een voedselovergevoeligheids onderzoek bleek dat ik overgevoelig was voor gluten, zuivel, ei en pinda, en een flinke darm dysbiose had. Door middel van een flinke verandering in mijn dieet en darmtherapie gaat het inmiddels stukken beter met mij.
Geiske hanteert een hele persoonlijke vorm van behandelen en is ontzettend gemotiveerd om mensen te helpen. Die motivatie en persoonlijke benadering hebben mij enorm geholpen om beter te worden!

Galstenen en lekke darm
Mevrouw Bernadette van K. uit D.

Ondanks dat ik zo gezond mogelijk probeer te leven en ook al diverse gezondheidsproducten gebruikte in verband met astma en allergieën, kreeg ik door de jaren heen meerdere vage gezondheidsklachten waarmee ik niet goed raad wist. Toen ik opeens met een galsteen in het ziekenhuis terecht kwam wist ik het: ik wil een natuurarts raadplegen! Na zoeken kwam ik bij Geiske en haar praktijk voor Preventieve Geneeskunde terecht.

Na een uitgebreide klachteninventarisatie, adviseerde Geiske een ImuPro allergie test en een ontlastingstest. Hieruit bleek dat ik voor heel veel voeding overgevoelig ben en een lekke darm heb. Geiske adviseerde me een ontstekingsremmend dieet en aantal gezondheidsproducten. Daarna heb ik nog de Oligoscanmeting gedaan waaruit kwam dat ik aan een bepaald mineraal een tekort heb en er ook belastende stoffen aanwezig zijn. We werken nu als eerste aan mijn maag/lever/gal/verteringsklachten. Ik ben tevreden met het resultaat wat we tot nu bereikt hebben. Ik heb meer energie en uithoudingsvermogen. Heb minder astmatische klachten, minder buikklachten en mijn wattige hoofd is weer veel helderder geworden.
De samenwerking met Geiske vind ik fijn. Voor mij is ze meer adviseur dan iemand die zegt hoe het allemaal moet. De middelen die ik zelf al gebruikte kan ik blijven gebruiken. Geiske geeft tijdens een consult veel informatie, die ze ook schriftelijk samenvat en mee geeft, samen met productinformatie. Fijn om al die info op papier te hebben zodat ik het nog eens kan nalezen!

Binnen 3 maanden 10 kilo kwijt
Mw. S. uit Maassluis
Ik ben zelf werkzaam in de gezondheidszorg maar het beroep is zwaar. Had angsten om naar mijn werk te gaan en raakte in een burn out. Te moe om nog voor mij zelf en mijn gezin te zorgen. Wilde van al mijn medicijnen af. Ik was in de afgelopen 10 jaar 30 kilo aangekomen en ook dat wilde ik niet meer. Via de website kwam ik in contact met Geiske de Ruig en omdat ik nogal veel medicijnen gebruik (cholesterol verlagers, bloeddruk verlagers, anti depressiva, maagzuurremmers, beta blokkers) durfde ik niet naar een therapeute omdat ik weet dat medicijnen niet zomaar afgebouwd kunnen worden en dat daar kennis voor nodig is. Geiske is stap voor stap met me begonnen. We hebben eerst mijn voeding drastisch aangepakt en omgebogen want het bleek dat ik niet voldoende darmflora had en dat ik een candida in mijn darmen had. Daarna zijn we stap voor stap aan het stukje stress gaan werken en heeft ze mij supplementen meegegeven die de bijnieren weer oppeppen. Dat voelde als een verademing. Sinds enkele weken slaap ik weer door en ben ik rustiger overdag. Mijn angsten zijn aanzienlijk minder. Ik zie niet overal meer tegenop. En het fijne is, dat ik nu, met mijn andere voedingspatroon, al 10 kilo kwijt ben! We hebben nu iedere 3 maanden een vervolg afspraak en iedere keer proberen we mijn medicatie wat verder af te bouwen. Het is een lange weg, maar ik heb het er voor over want ik voel gewoon dat ik in een ziekenhuis niet verder kom.

Anoniem
Hello Geiske,
Indeed, it was a pleasant conversation, and funny enough just 15 mins compared to the longer ones in the past. Your notes correspond to the ones I took during conversation. Thanks. I want to thank you for the good advice and recommendations during this period as I’m very happy with the result I experience.

Thanks,
S.

afbouwen maagzuurremmers
Janet R. uit   Krimpen a d IJssel
Geiske de Ruig heeft mij vakkundig geholpen met mijn langdurig spijsverteringsprobleem ( eten wilde niet goed verteren ). Reguliere medicatie heeft niet echt geholpen in de afgelopen jaren. Ik slikte maagzuurremmers en daar wilde ik vanaf.
Ook mijn rugpijn (fibromyalgie), die ik zeer lang heb, heeft zij stap voor stap met ontlastingsonderzoek, voedingsadvies en ondersteunende voedingssupplementen met succes aangepakt.
Ik ben inmiddels succesvol afgebouwd van mijn maagzuurremmers!
Ik ben nu weer pijnvrij en kan weer van mijn eten genieten.
Zij kijkt naar je algehele conditie en gezondheid, helpt en begeleidt je om je weer goed te voelen.
Ik ben geweldig geholpen waarvoor ik zeer dankbaar ben.

Passie, kennis en energie
Mw. v. d H. uit Rotterdam
Ik ken Geiske de Ruig van een  lezing die zij gaf bij ons op de sportschool. Wat me opviel is haar enorme energie en passie en kennis die ze uitstraalt waardoor je gewoon voélt dat ze 100% achter haar werk staat. Dat alleen vond ik al prachtig om te ervaren. Dit soort mensen zouden er meer moeten zijn! Ik had veel vermoeidheidsklachten en dat bleek voort te komen uit mijn darmen. Na jaren tobben, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, waarbij niemand wat kon vinden, bleek dat ik een darmontsteking had. Dat kwam eruit via haar ontlasting onderzoek. We zijn met een heel ander voedingspatroon begonnen (geen gluten, geen zuivel ) en na een paar dagen voelde ik al verschil! Ongelooflijk! Ik ben nu ook enthousiast en ben lekker met allerlei nieuwe ontbijtjes in de weer en drink sapjes met groenten tussendoor. Mijn energie is al veel beter en mijn huid ook. Ik ben pas sinds korte tijd bezig maar ik voel dat we op de goede weg zijn. Geiske, dank je wel voor je kennis en je bevlogenheid!

Myastenia Gravis (auto immuunziekte)
Pat. V. van H. uit U.
Voordat ik bij Geiske in haar praktijk kwam, kon ik net werken. Ik lijd aan de auto-immuunziekte Myastenia Gravis. Ik werkte 8 uur per dag. Vaak moest ik halverwege de rit naar huis mijn familie bellen om me uit mijn auto te helpen en om me te laten ondersteunen om mijn huis in te kunnen gaan. Een simpele verkoudheid maakte me altijd erg zwak, ik had ademhalingsproblemen en ik had moeite om langdurig te staan. Nu is met behulp van ontlastingsonderzoek en voedingsintolerantie onderzoek mijn darm heb hersteld (Ik had een lekke darm en veel ontstekingen) en ik supplementen gebruik die mijn immuunsysteem moduleren, kan ik 2 – 3 keer per week naar de sportschool, ga met de fiets naar mijn werk en ben ik niet meer bang om de deur uit te gaan. Laatst heb ik 12 uur gewerkt in een shift en zelfs een 16 uur shift gedraaid. Mijn neuroloog heeft mijn dosis Prednison verlaagd van 60mg naar 25 mg. Ik ben ook in staat om mijn Mestinon dosering te verlagen. Mijn leven is zoveel beter!

Sneller op de been na een burn out
Mw. Bep N. uit Capelle aan den IJssel
Ik ben al jaren moe en niet zomaar moe. Na het douchen moest ik even gaan zitten om me aan te kleden en als ik onderaan de trap stond wist ik niet meer hoe ik boven moest komen. We hebben een eigen zaak dus uitrusten kwam er niet van en ik sleepte me de dag door. Ging s ‘avonds om 7 uur naar bed.
Van dokters naar psychiater gelopen, pillen geslikt en niets hielp. Ze waren het wel met elkaar eens: een burn-out.
Totdat ik bij iemand kwam, die zei: ‘Joh wat zie jij er slecht uit!’ Ik vertelde dat ik zo moe was en zij adviseerde me om naar Geiske de Ruig te gaan.
Eerst was ik erg sceptisch. De zoveelste behandelaar… maar ik wilde maar één ding, me beter voelen en me weer gelukkig voelen.
Zij heeft toen voor mij een afspraak gemaakt bij Geiske. Ik kreeg Geiske de Ruig aan de telefoon, heb mijn hele verhaal uitgelegd. Ik kon direct bij haar langs komen. Geiske heeft me direct voedingssupplementen meegegeven voor mijn uitgeputte bijnieren en heel veel voedingsadviezen. Heb bleek namelijk dat ook mijn vermoeidheid te maken had met een volstrekt verkeerd eetpatroon!
Na een aantal maanden anders eten en volhouden ging het steeds beter met me.
Ik heb nog wel eens een dag ertussen door dat ik moe ben maar ja, wat je al jaren hebt kan niet in een maand over zijn…
Ik heb mijn voeding aan gepast. Ik ben heel blij met Geiske. Zij heeft weer zin in mijn leven gemaakt.
Bedankt hiervoor.

Ontlasting aanzienlijk verbeterd
Dhr. Joost M. uit Dordrecht
Meer dan tien jaar had ik last van te dunne ontlasting en een slechte vertering. Volgens Geiske bleek daar vitamine tekorten, voedingsovergevoeligheden en residente faeces flora stoornissen aan ten grondslag te liggen. Door bepaalde zaken een tijd lang niet te eten en anderzijds veel stoffen aan te vullen is mijn ontlastingspatroon genormaliseerd. Dankzij deze aanpak kom ik steeds beter in mijn vel te zitten.

Huid aanzienlijk opgeknapt
Faye T.

Ik ben mijn mail aan het opruimen en kom nu jouw mails tegen. Vorig jaar na de zomer is het helemaal in het slob geraakt en dat is niet zo netjes van mij.
Ik ben vorig jaar na de zomer gestart met een nieuwe baan in het onderwijs, maar al snel was dit weer online werken en dat was vrij pittig met twee kinderen thuis. In december vorig jaar en in maart van dit jaar ben ik ook nog eens positief getest op corona. Gelukkig had ik niet veel meer dan griepklachten en ruikverlies, zo’n twee maanden.
Inmiddels is het iets rustiger (hoewel ik wel weer een soortgelijke situatie verwacht), maar ik wilde sowieso doorgeven dat ik al die tijd door ben gegaan met je aanbevolen supplementen te slikken en zoveel mogelijk gezond te eten (voornamelijk Paleo) en mijn huid is voor het eerst in jaren echt een heel stuk opgeknapt. Ik ben er ontzettend blij mee en mensen die mij complimenteren (dat zijn er best veel), vertel ik over jou. Best lullig dat ik dan niets meer van mij heb laten horen.
Dus bij deze wil ik je nog hartelijk bedanken voor je gesprekken en adviezen. Voor mij is het heel waardevol geweest.

Veel duidelijke en goede informatie voor verschillende gezondheidsproblemen
Dhr Joop T. uit Rotterdam
Sinds 2008 ga ik naar de Praktijk Preventieve Geneeskunde van Drs. G.G. de Ruig in Capelle aan den IJssel.
Mijn ervaringen over de behandelingen zijn heel goed. Zij weet voor de meeste gezondheidsproblemen, ziekten en aandoeningen een passende oplossing.
Tijdens het consult wordt er veel informatie versterkt over voeding en doseringen van de benodigde voedingssupplementen wat ik wel waardeer. Het is handig dit thuis nog eens na te kunnen kijken.
Wat ik ook interessant vond was haar lezing over de glycobiologie.

Binnen een maand geen stoelgangproblemen meer
Mej. Kelly L. uit Rotterdam
Sinds 1 maand onder behandeling bij Geiske. Direct na de eerste afspraak verbeterde mijn stoelgang. Dit door de voedingsadviezen die Geiske mij heeft meegegeven toe te passen en daarbij de vitaminen (in de vorm van capsules) in te nemen. Van een onregelmatige stoelgang ging ik in een week naar minstens 1 keer per dag. Dit levert een fijn gevoel op, niet meer opgeblazen en een stuk fitter.
Daarnaast werd ik door de vitaminen een stuk energieker en helderder in mijn hoofd.
Geiske legt alle informatie erg goed uit, in begrijpelijke taal en haar adviezen zijn makkelijk toe te passen in mijn dagelijkse leven.
Mijn behandeling duurt nog voort en ik kijk dan ook erg uit naar het resultaat over een aantal weken, dan zou ik weer enige vooruitgang geboekt moeten hebben in het afnemen van mijn klachten.

Met de dag minder maag- en darmklachten
Dhr. Ewoud G. uit Voorburg
Al sinds mijn jeugd heb ik last van maag- en darmklachten. Hierdoor moest ik altijd erg letten op wat ik at en dronk. Daarnaast had ik weinig energie om dingen te ondernemen. Via de reguliere geneeskunde kreeg ik sterke medicijnen voorgeschreven voor mijn klachten, wat voor mij geen structurele oplossing is. Via een goede vriendin van mijn vrouw kreeg ik het advies om naar Geiske te gaan. Zij adviseerde mij om mijn eetpatroon structureel te wijzigen. Geiske heeft hiervoor zeer goed advies op maat gegeven, waardoor ik mij veel gezonder en levendiger voel. Mijn maag- en darmklachten worden elke dag minder. Bedankt hiervoor!

Uitstekende en meelevende behandelaar
Mevr A. v t H. uit Weert
Geiske begint alvorens zij behandelt met een gedegen onderzoek en daaropvolgend doorlopen we het stappenplan.
Geiske weet heel goed waar ze mee bezig is en legt dat ook heel helder aan je uit.
De werkwijze en integriteit van Geiske heb ik altijd als zeer prettig ervaren en haar eigen levensverhaal is het voorbeeld dat gezondheid en welzijn mogelijk is.
Haar warme persoonlijkheid, bevlogenheid, deskundigheid, doelgerichtheid, de mogelijkheden waar ze je op attent maakt en haar enorme vakkennis op orthomoleculair gebied en haar liefdevolle aandacht voor jou als patient zijn belangrijke factoren in het genezingsproces.
Bovendien heb ik haar snelle en adequate respons op emails en telefoontjes altijd als zeer prettig ervaren.

Depressie en maag- en darmproblemen verdwenen
Dhr. L.S uit Dordrecht:

Na een bijna fatale antibiotica-kuur heb ik over een periode van 15 jaar tal van problemen met mijn gezondheid. Ik was depressief, had geen energie, maagproblemen, darmproblemen (zodanig dat operatief ingrijpen noodzakelijk was), snel geïrriteerde slijmvliezen en nog tal van andere kwalen met uiteindelijk een aantal (nog niet alle), oorzaken: glutenallergie, lactose intolerantie en candida.
Dan kom ik onder behandeling van Geiske de Ruig die op de eerste plaats zeer pragmatisch te werk gaat.
Een aantal nuchtere testen met dito uitslagen die onderbouwen dat de door haar ‘voorlopig’ gestelde diagnose volkomen juist blijkt te zijn.
We starten met een streng eet- en drinkregime en een reeks aan medicamenten die vooral de darmwand moeten herstellen.

Inmiddels een klein jaar verder en nagenoeg vrij van medicijnen voel ik me een ander mens.
Ik eet 5 keer op een dag hetgeen uitstekend in mijn dagritme past, ik voel me weer energiek en denk er niet aan om te stoppen met werken (ik ben 67). Ik kan best een keer zondigen met eten en ik drink een goed glas wijn iedere dag, kortom ik geloof in de aanpak van Geiske de Ruig en ben blij dat ik bij haar onder behandeling ben.

Professionaal behandeld, slaapproblemen voorbij, minder oogklachten
Rianne

Zowel Geiske als Annemieke hebben veel kennis over de relatie tussen voeding en het ontstaan van allerlei kwalen. Prettig: voorafgaand aan het eerste consult moet je een vragenlijst + ziektegeschiedenis opsturen. Hierdoor heeft Geiske bij de intake al veel informatie, en kunnen al snel concrete stappen worden gezet. De website is professioneel, en er is op toegankelijke wijze veel informatie te vinden.

Reden van bezoeken aan praktijk: terugkerende oogontstekingen, burn out, ADHD, ondergewicht ondanks doorlopende honger/eten en buikpijn. De begeleiding die ik krijg bij de aanpassingen in mijn voedingspatroon (glutenvrij, koemelkvrij en suikervrij) en voedingssupplementen is persoonsgericht en betrokken. En de behandeling werpt vruchten af: geen buikpijn meer, slaap zelfs de nachten door zonder te hoeven eten, oogklachten nemen af en ik ga met grote sprongen vooruit wat betreft de burn out! Ik ben zeer tevreden!

Kundig, helder, empathisch
Paul M.
Kundig, goede uitleg, geduldig en een helder stappenplan. Empathische vrouw die weet waar ze het over heeft.

Behulpzaam, perfectionistisch, warm
Yvonne de V.
Erg behulpzaam, weet waar ze het over heeft. Perfectionistisch en warm.

Gedreven, zorgzaam, goed bereikbaar
Anneke S.

Zorgzame zorg met aandacht en interesse voor de patiënt. Gedreven in haar zoektocht naar de beste voedings- en leefstijladviezen. Altijd bereikbaar via mail, met meteen een antwoord op je vragen.
Duidelijke uitleg over hoe en waarom van het advies en de achterliggende wetenschap.

Goede uitleg
Tessa van C.
 Ze geeft een goede uitleg over de behandeling en wat je evt zelf kunt met voeding en leefgewoonte.

Betrokken, eerlijk advies, leergierige professional
Willemijn A.

Ik ben bij Geiske terecht gekomen nadat ik er al een zoektocht op had zitten bij verschillende zorgverleners. Ik bleef zoeken naar de oorzaak van mijn aanhoudende vermoeidheid. Geiske heeft zelf jaren met dit bijltje gehakt en dat geeft een bepaalde betrokkenheid, maar ook vertrouwen dat jouw klachten opgelost kunnen worden. Want de hoeveelheid energie die Geiske heeft, spreekt mij aan, al is me de helft gegund!
Geiske gaat heel zorgvuldig te werk. Heeft – aan de hand van een vragenlijst en eventueel lab-onderzoek – het consult voorbereid zodat je direct met de behandeling aan de slag kan. Om samen te vatten: betrokken, eerlijk advies, leergierige professional, beide benen op de grond, goede luisteraar, geduldig. Maar: hoe goed een zorgverlener ook is, je moet zelf open staan voor verandering en het doen. It takes two to tango!Glutenintolerantie

Geen buikpijn meer
Anne R. uit Den Haag
Via Miss Natural kwam ik bij Geiske terecht. Ik heb via haar website een ontlastingstest laten doen, daar kwam gluten intolerantie uit. Na het consult met aanpassingen in dieet, was ik zo geschrokken dat ik ben afgehaakt. Na aanhoudende darmklachten en meeliftend op de glutenvrije hype, heb ik opnieuw een afspraak gemaakt bij Geiske (na 2 jr). Kalm aan begonnen en na een aantal maanden 85% glutenvrij gegeten te hebben, werd de ontlasting normaal en had ik geen buikpijn meer. We zijn nu nog bezig om mijn maag te versterken, de lever, bijnieren en pancreas te ondersteunen. Ik ben hoopvol gestemd.