Tarieven per 1 juni 2021 van Geiske de Ruig
Consulten worden naar rato van tijd gefactureerd. Geiske de Ruig hanteert een 5 minuten tarief van € 13,00. Dit geldt voor alle type consulten (life, telefonisch (VIDEO/SKYPE) of per email) en overige handelingen zoals voorbereiden en inlezen, dieetbevestigingen, second opinion, uitleg over een aangevraagde test, supervisie, uitschrijven recept etc.
€ 13,00 per 5 minuten
€ 78,00 per 30 minuten
€156,00 per 60 minuten

Tarieven per 1 juni 2021 van onze medewerker
Consulten worden naar rato van tijd gefactureerd. We hanteren voor het voedings- en leefstijltraject bij onze medewerker een 5 minuten tarief van € 8,00. Dit geldt voor alle type consulten (life, telefonisch (VIDEO/SKYPE) of per email) en overige handelingen.
€   8,00 per 5 minuten
€ 48,00 per 30 minuten
€ 96,00 per 60 minuten

Ons tarief geldt zowel voor de directe als de indirecte tijd.
De directe tijd is de tijd waarbij je als patiënt aanwezig bent, je met ons telefonisch in gesprek bent of wij je email beantwoorden.
De indirecte tijd is de tijd die wij besteden aan o.a. het openen en doorlezen van je dossier, doornemen van de algemene vragenlijsten, eetverslagen, evaluatie verslagen, onderzoeken, het samenstellen van een persoonlijk advies of schrijven, het vastleggen van het gesprek na afloop van een consult of van een uitgebreid (darmtherapie)plan etc. Hier ben je als patiënt doorgaans niet bij aanwezig.
We zien dat de problematiek van patiënten die naar onze praktijk komen, steeds groter wordt. Dit vraagt veel voorbereiding, aandacht en zorgvuldigheid. Met name de eerste 3 tot 4 consulten zijn de meest uitgebreide en de langste.

  • Voor een 1e orienterend intakegesprek wordt geen voorbereidingstijd berekend (tenzij het al direct een inhoudelijk advies is bijvoorbeeld na een door jou aangevraagde test).
  • Voor het eerste consult wordt een voorbereidingstijd begroot, die afhankelijk is van de hoeveelheid informatie die we van jou ontvangen. Reken hier op 30 minuten tot 2 uur. Wij sturen jou van te voren per mail een begroting van de geschatte voorbereidingstijd van jouw dossier. Na jouw akkoord stellen we het stappenplan/advies op.
  • Voor ieder vervolg consult wordt wederom een voorbereidingstijd berekend, afhankelijk van de complexiteit van je ziektebeeld en uitslagen. Zo kost een darmtherapieplan opstellen gemiddeld 1 tot 2 uur aan voorbereidingstijd.
  • Bij zowel telefonische- en videoconsulten als emailconsulten worden er zowel voorbereidings- als uitwerktijdkosten (het schrijven van een verslag van dit consult) in rekening gebracht.
  • Alle type consulten en handelingen worden op onze nota omschreven en gaan per tijdseenheid van 5 minuten. Dit vinden wij eerlijk en zuiver. We hebben geen standaard consulten van 30 min of 60 min! Zo berekenen we bijvoorbeeld bij een videoconsult van 18 minuten, 15 minuten door.  De nota wordt altijd gespecificeerd met de tijd die er aan besteed is.
    Wil je enige indicatie over de tijdsplanning en kosten, klik dan hier voor begroting en tijdsplanning darmtherapie.

Tarieven laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek 
Ontlastingsonderzoek
Speekselonderzoek
Consulten zijn exclusief voedingssupplementen en laboratorium onderzoeken.

Versturen voedingssupplementen
Wij versturen, indien je daar prijs op stelt, aan jou geadviseerde supplementen met 10% korting rechtstreeks naar je huisadres. Bij bestellingen boven de € 150,00 berekenen wij geen verzendkosten. Stuur je onverhoopt (zonder de verpakking geopend te hebben uiteraard) voedingssupplementen naar ons terug, dan zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

Vergoeding
Onze consulten (van zowel Geiske de Ruig als van haar medewerker) worden, afhankelijk van je ziektekostenverzekering, meestal geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Helaas wordt door veel zorgverzekeraars de orthomoleculaire geneeskunde in 2021 niet meer vergoed. Daarom is het verstandig dat je vooraf informeert bij je zorgverzekeraar of je ons consult (gedeeltelijk) vergoed krijgt vanuit de aanvullende verzekering!
Tot nu toe is er één verzekeraar, ONVZ, superfit polis of hoger, die naast het consult, ook de laboratoriumonderzoeken vergoedt.
https://www.onvz.nl/vergoedingen/vergoedingen-a-z/alternatieve-geneeswijzen
Hier vind je een overzicht van de vergoedingen voor Integrale Geneeskunde 2021, Klik hier. 

Orthomoleculaire geneeskunde in 2021
Vanuit de aanvullende verzekering, onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’ zijn er mogelijkheden voor de vergoeding van orthomoleculaire geneeskunde. Dit kan een goede aanvulling zijn op dieetadvies.
Zorgwijzer 2021 Natuurgeneeskunde

Beroepsvereniging
Geiske de Ruig is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) onder lidmaatschapsnummer 487 AL (Arts Licentie).
Ook is zij aangesloten bij de AVIG (Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde) onder lidmaatschapsnummer 1118.
BIG registratie nummer: 29023593902
AGB code Tandarts: 12-061033
AGB-code Zorgverlener Natuurgeneeskunde: 90-031453
AGB-code Praktijk Preventieve Geneeskunde: 12-(0)63642
Geiske de Ruig is ook lid van de WOSAAM: World Society of Antiaging Medicine
KvK: 24465913
BTW-id: NL002004374B88

Niet nagekomen afspraak
Afspraken voor consulten die niet binnen 48 uur worden afgemeld, worden in rekening gebracht. Indien wij niet bereikbaar zijn, kun je je annulering ook inspreken op het antwoordapparaat of mailen, dit geldt ook voor de weekenden!

Korting
Ben je patiënt in onze praktijk (nu of in het verleden geweest) dan kun je gebruik maken van onze patiëntenservice met vele voordelen en kortingen!

Betaling: zowel de behandeling als de eventuele benodigde middelen worden direct afgerekend.
Je kunt pinnen of contant betalen.