Tarieven van Geiske de Ruig
Consulten worden naar rato van tijd gefactureerd. Geiske de Ruig hanteert een 5 minuten tarief van
€ 12,00. Dit geldt voor alle type consulten (life, telefonisch (VIDEO) of per email) en overige handelingen zoals voorbereiden en inlezen, dieetbevestigingen, second opinion, uitwerken van het consult, uitleg over een aangevraagde test, supervisie, uitschrijven recept etc. Onze consulten zijn in de regel opgebouwd uit een voorbereidingstijd, een consulttijd en een uitwerktijd.
€ 12,00 per 5 minuten
€ 72,00 per 30 minuten
€144,00 per 60 minuten

Ons tarief geldt zowel voor de directe als de indirecte tijd.
De directe tijd is de tijd waarbij je als patiënt aanwezig bent, je met ons telefonisch in gesprek bent of wij je email beantwoorden.
De indirecte tijd is de tijd die wij besteden aan o.a. het openen en doorlezen van je dossier, doornemen van de algemene vragenlijsten, eetverslagen, evaluatie verslagen, onderzoeken, het samenstellen van een persoonlijk advies of schrijven (voorbereidingstijd), het in detail vastleggen van het gesprek na afloop van een consult – hiertoe zijn wij wettelijk verplicht- of van een uitgebreid (darmtherapie)plan etc (uitwerkktijd). Hier ben je als patiënt doorgaans niet bij aanwezig.
We zien dat de problematiek van patiënten die naar onze praktijk komen, steeds groter wordt. Dit vraagt veel voorbereiding, aandacht en zorgvuldigheid van onze kant. Met name de eerste 3 tot 4 consulten zijn de meest uitgebreide en de langste. Er wordt tijdens de consulten veel besproken en veel gevraagd.

  • Voor een 1e oriënterend intakegesprek wordt geen voorbereidingstijd berekend (tenzij het al direct een inhoudelijk advies is bijvoorbeeld na een door jou aangevraagde test).
  • Voor het eerste consult wordt een voorbereidingstijd geschat, die afhankelijk is van de hoeveelheid informatie (intake, voedseldagboeken, uitslagen) die we van jou ontvangen hebben. Reken hier gemiddeld op 60 minuten tot 2 uur. Bij hele complexe ziektegeschiedenis kan dit oplopen tot 4 uur. Wij sturen jou van te voren per mail een schatting van onze voorbereidingstijd van jouw dossier. Na jouw akkoord stellen we het stappenplan/advies op.
  • Voor ieder vervolg consult wordt wederom een voorbereidingstijd berekend, afhankelijk van de complexiteit van je ziektebeeld en uitslagen. Zo kost een darmtherapieplan opstellen naar aanleiding van een ontlastingsonderzoek-uitslag gemiddeld 1 tot 2 uur aan voorbereidingstijd. En zo kost een advies schrijven naar aanleiding van genetisch onderzoek gemiddeld 1-2 uur.
  • Bij zowel telefonische- en videoconsulten als emailconsulten worden er zowel voorbereidings- als uitwerktijdkosten (het schrijven van een verslag van dit consult) in rekening gebracht. Wij zijn wettelijk verplicht om al het besprokene tijdens het consult in detail vast te leggen.
    Een afschrift van hetgeen er is besproken, wordt jou per mail nagestuurd, meestal vergezeld van vele bijlagen, als ondersteunende informatie voor de patient.
    Alle type consulten en handelingen worden op onze nota omschreven en gaan per tijdseenheid van 5 minuten. Dit vinden wij eerlijk en zuiver. We hebben geen standaard consulten van 30 min of 60 min! Zo berekenen we bijvoorbeeld bij een videoconsult van 18 minuten, 15 minuten door.  De nota wordt altijd gespecificeerd met de tijd die er aan besteed is.
    Wil je enige indicatie over de tijdsplanning en kosten, klik dan hier voor begroting en tijdsplanning darmtherapie.

Tarieven laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek 
Ontlastingsonderzoek
Speekselonderzoek
Consulten zijn exclusief voedingssupplementen en laboratorium onderzoeken.

Versturen voedingssupplementen
Wij versturen, indien je daar prijs op stelt, aan jou geadviseerde supplementen met 10% korting rechtstreeks naar je huisadres. Ben je een vaste klant bij ons, dan geven wij je 15% korting.
Bij bestellingen boven de € 150,00 berekenen wij geen verzendkosten. Stuur je onverhoopt (zonder de verpakking geopend te hebben uiteraard) voedingssupplementen naar ons terug, dan zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

Vergoeding in 2024
Onze consulten worden, afhankelijk van je ziektekostenverzekering, meestal geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Door een aantal zorgverzekeraars wordt de orthomoleculaire geneeskunde of de natuurgeneeskunde niet meer vergoed. Daarom is het verstandig dat je vooraf informeert bij je zorgverzekeraar of je ons consult (gedeeltelijk) vergoed krijgt vanuit de aanvullende verzekering!
Hier vind je een overzicht van de vergoedingen voor Orthomoleculaire geneeskunde in 2024 : Orthomoleculaire geneeskunde vergoeding (update: 2024) – Zorgwijzer

Beroepsvereniging
Geiske de Ruig is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) en bij de AVIG (Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde). Ook is zij aangesloten bij de SCAG  (geschilleninstantie voor de MBOG) en RBCZ.
BIG registratie nummer: 29023593902
AGB code Tandarts: 12061033
AGB-code Zorgverlener Natuurgeneeskunde: 90031453
AGB-code Praktijk Preventieve Geneeskunde: 12(0)63642
Geiske de Ruig is ook lid van de WOSAAM: World Society of Antiaging Medicine
KvK: 24465913
BTW-id: NL002004374B88

 

 

 

 

Niet nagekomen afspraak
Afspraken dienen 24 uur van te voren worden geannuleerd. Zonder tijdige afmelding wordt het no-show tarief (50 euro) in rekening gebracht. Indien wij niet bereikbaar zijn, kun je je annulering inspreken op het antwoordapparaat of mailen, dit geldt ook voor de weekenden!

Korting
Ben je patiënt in onze praktijk (nu of in het verleden geweest) dan kun je gebruik maken van onze patiëntenservice met vele voordelen en kortingen!

Betaling: zowel de behandeling als de eventuele benodigde middelen worden direct afgerekend.
Je kunt pinnen of contant betalen.