Raw Food – zomaar rauwe voeding?
Raw food en super food groeien de laatste jaren enorm in populariteit.
Raw Food betekent letterlijk vertaald rauwe voeding. In de basis is dit ook waar: Raw Food is voeding die niet wordt verhit boven 48 graden Celsius, omdat een deel van de waardevolle voedingsstoffen verloren gaat boven deze temperatuur.
Dit zorgt ervoor dat Raw Food de oorspronkelijke energie en voedingswaarde (vitaminen, mineralen, enzymen, fytonutriënten) bevat die van nature aanwezig is.
Natuurlijk is niet alles geschikt om rauw te kunnen eten, zoals aardappelen of veel peulvruchten. Daarom is Raw Food meer dan zomaar rauwe voeding: Bij Raw Food wordt gekeken naar voeding die zeer goed door het lichaam verteerd kan worden.
Wat zijn de voordelen van Raw Food voor je lichaam
– Raw Food bevat én behoudt meer voedingsstoffen
– Het bevordert nadrukkelijk de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam
– Behoud een gezond zuurbase-evenwicht
– Je hebt meer energie en een hogere weerstand op een gezonde en natuurlijke manier.
– Je voelt je goed!