Geiske de Ruig Geis close up praktijk 3behandelt dagelijks mensen met chronische maar ook acute klachten door middel van natuurlijke geneeswijzen in haar Praktijk voor Preventieve Geneeskunde. De nadruk in de praktijk ligt op diagnostiek door middel van laboratoriumonderzoek. Ze is van mening dat met voedingsinterventies en gerichte voedingssupplementen de meeste chronische ziekten kunnen worden ondersteund en behandeld. De patiënten zijn mensen die er naar streven zo optimaal mogelijk te functioneren. Mensen die meedenken en bereid zijn om hun voedingsgewoontes te veranderen, indien noodzakelijk. We behandelen niet door middel van symptoombestrijding, maar door de achterliggende oorzaken van je aandoeningen te behandelen.

Doel kan soms zijn om reguliere medicatie te verlagen of zelfs af te bouwen. Denk hier bij aan cholesterolverlagers, maagzuurremmers, langdurige antibiotica of corticosteroiden, anti depressiva, chronische pijnstillers, immuunsuppressiva etc.

Het bijzonderdarm met handene is dat we vaker mensen behandelen die ziek zijn, al jaren klachten hebben en uiteindelijk in de reguliere geneeskunde ‘vast lopen’ omdat daar geen aandacht is voor preventie, voeding, beweging en leefstijl. Er gaan vaak jaren aan vooraf voordat mensen uiteindelijk ziek worden. Preventieve geneeskunde houdt echter juist in dat op tijd ingrijpen, erger kan voorkomen. Het zou zo mooi zijn om wat vaker echte preventieve geneeskunde te kunnen aanbieden aan mensen die gezond oud willen worden, die nog geen klachten hebben maar ze ook niet willen krijgen!

In deze rubriek worden ziektebeelden beschreven waarin mijn praktijk gespecialiseerd is. Vanwege nieuwe wetgeving waarin we geen medische claims meer mogen maken bij bepaalde voedingssupplementen, zal ik me beperken tot het geven van een beperkte hoeveelheid informatie.

 

 

Home