Vitamines zijn chemische verbindingen die onmisbaar zijn voor het lichaam. Ze spelen een rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam. Ook zijn ze belangrijk voor een goede gezondheid. Vitamines komen van nature voor in onze voeding. Het lichaam maakt ze niet of onvoldoende zelf.

Dertien verschillende vitamines
Er zijn dertien vitamines: vier vetoplosbare vitamines en negen wateroplosbare vitamines. De vetoplosbare vitamines zijn vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K. De vetoOrthomoleculaire voedingplosbare vitamines zitten voornamelijk in het vet van voedingsmiddelen en kunnen in de weefsels van het lichaam worden opgeslagen. De wateroplosbare vitamines zijn vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur) en B12 en vitamine C. Deze vitamines zitten juist in het vocht dat in voedingsmiddelen zit. Het lichaam kan deze wateroplosbare vitamines (met uitzondering van vitamine B12) niet goed opslaan; een teveel verlaat het lichaam via de urine.

De geschiedenis van vitamines
De vitamines zijn ontdekt in de eerste helft van de twintigste eeuw, vanaf 1906. Na de ontdekking dat voedsel bepaalde stoffen bevat die essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid, werd de benaming ‘vitamines’ ervoor bedacht. Het woord is een combinatie van het Latijnse vita (= leven) en amine (= stikstof-bevattende verbinding). Later werd bekend dat niet alle vitamines stikstof bevatten, maar het woord ‘vitamine’ was toen al algemeen in gebruik.

In de periode tot 1970 zijn methoden ontwikkeld om vitamines na te maken. Daarna heeft het onderzoek zich met name gericht op de (preventieve) rol van vitamines bij (chronische) ziekten.

Je gezondheid doet ertoe! – Laat niets aan het toeval over.
Jouw lichaam heeft van iedere afzonderlijke vitamine of mineraal een verschillende hoeveelheid nodig, maar ons lichaam kan ze niet allemaal aanmaken: ze moeten worden ingenomen via de voeding of voedingssupplementen.

Meestal wordt een vitamine- of mineralentekort pas geconstateerd nadat de symptomen al aanwezig zijn. Met deze screening kun je preventief zijn en klachten voorkomen. Door regelmatig je vitaminen en mineralenniveaus te meten kun je tekorten aanvullen en bijsturen en blijf je in controle over je gezondheid. Je krijgt een persoonlijk advies voor het verbemeting EAV 5teren van je vitaliteit door middel van inname van de juiste voedingsstoffen.

Wil jij graag weten wat je vitamine- en mineralenstatus is? Laat in de praktijk een meting doen! Dit innovatieve concept is uitvoerig getest en een bewezen EAV methode in combinatie met een smartphone of Ipad. De uitslag wordt direct per email naar je smartphone of pc meting EAV 1gestuurd.

Vanuit de Chinese acupunctuur kennen we acupunctuurpunten en meridianen. Deze acupunctuurpunten wijken af van de omliggende huid, ze hebben een andere weerstand. Deze EAV (electro acupunctuur) methode is gebaseerd op deze traditionele kennis. De EAV methode meet de elektrische geleidbaarheid van acupunctuurpunten en bepaalt zo de mineralen en vitaminen levels.

meting EAV 4

Zorg voordat je met een meting begint voor schone, gewassen handen en voeten. De meting vindt plaats op meridiaanpunten op handen en voeten, buik, voorhoofd en hals.

Je kunt de status van de volgende vitaminen, mineralen, vetzuren en voedingsstoffen checken:

Vitamine A                                                               Koper

Vitamine B1                                                            ZInk

Vitamine B2                                                            IJzer

Vitamine B3                                                            Jodium

Vitamine B5                                                            Natrium

Vitamine B6                                                            Calcium

Vitamine B12                                                          Chroom

Foliumzuur                                                              Pepsine

Biotine                                                                      Proteinen

Vitamine C                                                              Selenium

Vitamine D                                                              Omega 3-6

Vitamine E                                                               Mangaan

Galzuren                                                                  Hemoglobine

Kalium                                                                      Glucosamine

Co-enzym Q10