Omega-7 vetzuren  zijn onverzadigde vetzuren welke normaal gesproken door het lichaam aangemaakt worden. Deze vetzuren worden door het lichaam gebruikt om o.a. de huid te hydrateren. Naarmate we ouder worden neemt het aanmaakproces af en hebben we deze vetzuren nodig. Veranderingen in het lichaam (zoals o.a. de overgang) kan een afnemende aanmaak van omega-7 vetzuren tot gevolg hebben.

De pulp en de pitten van de heilzame duindoornbessen zijn in het bijzonder rijk aan palmitoleïnezuur en cis-Vaccinezuur, omega-7-vetzuren, die nauwelijks gevonden worden in het plantenrijk. Daarnaast bevat de duindoornbes de onverzadigde vetzuren: omega-3, omega-6 en omega-9. De olie is ook rijk aan natuurlijke antioxidanten (zoals tocoferolen en tocotriënolen), carotenoïden en plantsterolen (o.a. campesterol en sitosterol). 

Uit eeuwenlang inheems gebruik, maar ook uit in-vitro onderzoek en klinisch onderzoek, blijkt Omega-7 een positief effect te hebben op een groot scala van aandoeningen van huid- en slijmvliezen. Omega 7 vetzuren kunnen worden ingezet bij: 

* Droge mond
* Droge huid
* Droge ogen
* Eczeem
* Maag en/of darm ontstekingen/slijmvlies problemen
* Prikkelende luchtwegen
* Psoriasis
* Vaginale droogte
* Blaasontsteking

Advies dosering: 1000 mg per dag