Een immunologische screening darm kost € 109,00
Verwerkingskosten laboratorium: € 10,00
Porto- en materiaalkosten: € 12,00

Om de uitslag te bespreken is een persoonlijk consult of een telefonisch consult nodig. Het tarief voor dit consult is afhankelijk van de tijdsduur van dit consult. Voor consult tarieven, klik hier.
Het is verstandig om een afspraak te maken met de praktijk op het moment dat je de immunologische screening aanvraagt, zodat we je kunnen inplannen zodra de uitslag bekend is.

Deze immunologische screening omvat de werking van het immuunsysteem, ontstekingsmarkers en voedselintoleranties.

Ontstekingsmarker: α-1 Antitrypsine:
Deze test is geschikt om in een heel vroeg stadium een ontsteking te detecteren

Immuunsysteem: Beta defensin
Dit onderzoek geeft inzicht in de niet-specifieke slijmvliesafweer.
Een verhoogde waarde aan beta-defensin wordt gezien bij: · Inflammatoire (ontstekingen) darmziektes · Leaky Gut syndroom (lekkende darm syndroom)

Immuunsysteem: sIgA
Dit onderzoek geeft duidelijkheid over de functie van het darmgeassocieerde immuunsysteem.Een te lage sIgA wijst op infectiegevoeligheid van de slijmvliezen, neoplastische ziektes, atopieën, chronische darmaandoeningen zoals Morbus Crohn of Colitis Ulcerosa en auto-immuunziekten

EPX
EPX spoort ontstekingsprocessen bij allergieën op.
Eosinofiele granulocyten spelen een sleutelrol bij het astmatische – allergische ontstekingsproces. Door het meten van EPX kunnen duidelijke koppelingen aan het ziekteproces gemaakt worden.

EPX kan het progressief verlopende proces van subklinische chronische ontstekingsprocessen, die in samenhang met voedingsallergieën staan, en de hieraan verbonden gastro-intestinale klachten opsporen.
Ook de werking van een eliminatie-dieet kan hiermee gemeten worden. Verder geeft een verhoogde waarde bij atopische processen aan in hoeverre de ontstekingen actief zijn en natuurlijk voedingsafhankelijk zijn.

In feces wordt EPX beter opgespoord dan in bloed of urine.

Home