Een Candida test kost € 32,50
Verwerkingskosten laboratorium: € 10,00
Porto- en materiaalkosten: € 12,00

Om de uitslag te bespreken is een persoonlijk consult of een telefonisch consult nodig. Het tarief voor dit consult is afhankelijk van de tijdsduur van dit consult. Voor consult tarieven, klik hier.
Het is verstandig om een afspraak te maken met de praktijk op het moment dat je de candida test aanvraagt, zodat we je kunnen inplannen zodra de uitslag bekend is.

Schimmels en ziekmakende bacteriën

Wanneer de gezonde darmflora afneemt doordat het aangetast wordt door verkeerde eet- en leefgewoonten, is er plaats voor gisten en schimmels om zich te ontwikkelen. Ook ziekmakende bacteriën krijgen de kans om zich te nestelen in de darm. Zij kunnen zich zelfs door de darm verplaatsen naar andere delen in het lichaam (translocatie). Samen met ziekmakende bacteriën kunnen gisten en schimmels het immuunsysteem zodanig belasten en aantasten dat er naast allerlei vage klachten tevens allergieën en ontstekingen en kunnen ontstaan.

Deze candida test brengt in kaart of er een overgroei is aan gisten, schimmels (waaronder Candida Albicans) en ziekmakende bacteriën. Kan ook worden uitgevoerd ter nacontrole van een schimmel- of gistdodende therapie.