Om een indruk te krijgen van hoe jouw darmflora eruit ziet wat er allemaal mis kan gaan met het darm eco-milieu zijn er ontlastingtesten ontwikkeld voor nader onderzoek. Deze testen zijn bij ons aan te vragen via ‘test jezelf hier’.

Links op deze pagina zie je een aantal mogelijke aanvraagtests. Bij iedere test vind je een uitleg wat er precies in deze ontlasting test wordt onderzocht.Zo kun je bijvoorbeeld jouw darmflora in kaart brengen. Of nagaan of je een gluten-overgevoeligheid hebt. Of een controle test op candida aanvragen als je al eens eerder een ontlastingsanalyse hebt laten maken. Via de ‘test jezelf-button’ kun je heel eenvoudig de door jou gewenste test aanvragen.

Wachttijd en tijdelijke patientenstop
Op dit moment is onze wachttijd opgelopen tot ongeveer 2 maanden. U moet er dus rekening mee houden dat we u misschien niet direct kunnen ondersteunen bij het interpreteren en ondersteunen bij de uitslag van de test. Neemt u even contact op met Monique Groenendijk, mijn assistente en zij kan u inplannen voor een eerste consult nav een door u aangevraagde test.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je krijgt na jouw aanvraag en betaling een ontlasting verzamelset thuisgestuurd met instructie en een aanvraagformulier voor het laboratorium. Je stuurt na afname van het monster het setje rechtstreeks naar het laboratorium dat al op de enveloppe staat aangegeven. Afhankelijk van de soort test ontvang ik de uitslag na 2 tot 3 weken.
Voor de toelichting van de test na uitslag van het laboratorium kun je een afspraak met de praktijk maken. Dit kan een persoonlijk consult of een telefonisch consult zijn. Het tarief voor dit consult is afhankelijk van de tijdsduur van dit consult. Voor consult tarieven, klik hier.
De uitslagen komen gemiddeld 3 weken na het insturen van de test binnen. Houd je daar rekening mee met het maken van de afspraak?

Is het je te ingewikkeld, dan kun je je uiteraard aanmelden als nieuwe patient en gaan wij stap voor stap met jou het onderzoek starten.

Home