Om een indruk te krijgen van hoe jouw darmmicrobioom eruit ziet wat er allemaal mis kan gaan met het darm eco-milieu zijn er ontlastingtesten ontwikkeld voor nader onderzoek. Deze testen zijn bij ons aan te vragen via ’test jezelf hier’.

Links op deze pagina zie je een aantal mogelijke aanvraagtests. Bij iedere test vind je een uitleg wat er precies in deze ontlasting test wordt onderzocht. Zo kun je bijvoorbeeld jouw darmmicrobioom in kaart brengen. Of nagaan of je een gluten-overgevoeligheid hebt. Of een controle test op candida aanvragen als je al eens eerder een ontlastingsanalyse hebt laten maken. Via de ’test jezelf-button’ kun je heel eenvoudig de door jou gewenste test aanvragen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je krijgt na jouw aanvraag en betaling een ontlasting verzamelset thuisgestuurd met instructie en een aanvraagformulier voor het laboratorium. Je stuurt na afname van het monster het setje rechtstreeks naar het laboratorium dat al op de enveloppe staat aangegeven. Afhankelijk van de soort test ontvang ik de uitslag na 2 tot 3 weken.
Voor de toelichting van de test na uitslag van het laboratorium kun je een afspraak met de praktijk maken. Dit kan een persoonlijk consult of een telefonisch consult zijn. Het tarief voor dit consult is afhankelijk van de tijdsduur van dit consult. Voor consult tarieven, klik hier.
De uitslagen komen gemiddeld 3 weken na het insturen van de test binnen. Houd je daar rekening mee met het maken van de afspraak?

Is het je te ingewikkeld, dan kun je je uiteraard aanmelden als nieuwe patient en gaan wij stap voor stap met jou het onderzoek starten.

Home