(Essentiële) voedingsstoffen, zoals vitaminen, (spoor)elementen, aminozuren en (essentiële) vetzuren zijn belangrijke factoren in de biochemie van het lichaam. Veel vitaminen en (spoor)elementen vervullen bijvoorbeeld een rol als co-factor van specifieke enzymen. Bij onvoldoende aanwezigheid van zo’n co-factor kunnen de omzettingen waarvoor deze enzymen nodig zijn niet goed verlopen, waardoor lichaamsprocessen verstoord raken en uiteindelijk klachten/ziekte zullen ontstaan.

Het nut van laboratoriumonderzoek
Met behulp van laboratorium onderzoek kan ik tekorten en verstoringen al in een vroeg stadium vaststellen. Laboratoriumonderzoek kan zinvol zijn met het oog op:

  • Het voorkomen van ziekten
  • Het optimaliseren van de gezondheid
  • Het komen tot een zo goed mogelijke diagnose en behandeling

Meest aangevraagde testen
In de praktijk vullen we, aan de hand van de klachten en uw wensen, een formulier in en daarna kunt u zelf een afspraak maken bij het laboratorium.

  • Vitamine bepalingen (vit A, B1, B2, B3, B5, B6,B7, foliumzuur, B12, vit C, vit D3, Vit E, vit K1)
  • Mineralen bepalingen ( Natrium, Kalium, Calcium, Magnesium, Koper, Zink, Selenium, Cobalt, Chroom, Mangaan, Molybdeen, Nikkel, Aluminium, Arseen, Kwik, Lood)
  • Cofactoren (Carnitine, co-enzym Q10, liponzuur, Inositol, Glutathion totaal, Glutation ox/red)
  • Biologische Amines (Acetylcholine, dopamine, Adrenaline, Nor-adrenaline, Serotonine, Histamine, GABA)

De testresultaten worden enkele weken later naar mij opgestuurd en samen gaan we werken aan een (preventief) behandelplan, met focus op de tekorten en herstel van gezondheid. UIteraard hoort daar ook een nieuw voedingspatroon bij! Tekorten vullen we aan met behulp van supplementen, dit uiteraard in combinatie met uw huidige medicijnen en met de wens om de reguliere middelen te kunnen gaan afbouwen.

Wil je niet wachten op een laboratorium uitslag? oligoscan 1
Maak dan gebruik van 2 innovatieve vitamine en mineralen bepalingen in de praktijk.
We maken gebruik van de Oligoscan voor het meten van mineralen en zware metalen. De oligoscan meet 20 voor het leven onmisbare mineralen en spoorelementen maar ook 14 toxische, zware metalen snel en kwantitatief op weefselniveau.De meetwaarden zijn actueel in tegenstelling tot een haaranalyse die de mineraaltoestand van de laatste zes maanden weergeeft. Aan de hand van de uitslag kunnen we beginnen met een detox-protocol voor de zware metalen belasting.meting EAV 4

Ook maken we gebruik van een EAV (electro acupunctuurbepaling) in combinatie met een smartphone of Ipad. Via de chinese acupunctuur kennen we acupunctuurpunten en meridianen. Deze acupunctuurpunten wijken af van de omliggende huid. De EAV methode meet de elektrische geleidbaarheid van acupunctuurpunten en bepaalt zo de mineralen, vitaminen en vetzuren status.  De uitslag wordt direct afgelezen en per email naar je smartphone of email adres gestuurd!meting EAV 1

Vergoeding van testen
De meeste laboratorium testen worden door zorgverzekeringsmaatschappijen niet standaard vergoed.

Home