Scan je gezondheid: Mineralen en zware metalen test!

image003Stress, weinig slaap en tekorten van essentiële voedingsstoffen vanwege onvolwaardige voeding dragen niet bij aan een optimale gezondheid. Veel mensen hebben tekorten aan mineralen of een teveel aan zware metalen. In de praktijk maak ik gebruik van de Oligoscan, een revolutionaire methode die snel de mineralenwaarden en toxische zware metalen op celniveau meet.

Alle fysiologische processen in het lichaam, zoals de energieproductie, de immuniteit, de hormonale regulatie, de ontgifting en de opname van voedingsstoffen zijn mede afhankelijk van mineralen. Mineralen zijn belangrijke cofactoren voor enzymen. Het bekendste voorbeeld is de botopbouw met o.a. calcium en magnesium. Maar ook een jodium tekort en magnesium tekort komt heel veel voor. Gebruik je al regelmatig voedingssupplementen, dan is het zinvol om te meten of ze ook worden opgenomen.

Zware metalen zijn een belasting voor ons lichaam. Zo kennen we kwik belastingen (amalgaamvullingen en vaccinaties) en lood en aluminium belasting komt veel voor. Er zijn inmiddels vele wetenschappelijke publicaties over de schade door kwik en aluminium op het brein (Alzheimer)

Oligoscan meting

Tekorten van essentiële elementen, zoals magnesium, zink en selenium worden via de Oligoscan binnen één minuut in kaart gebracht. De Oligoscan meet 20 voor het leven onmisbare mineralen en spoorelementen maar ook 14 toxische, zware metalen snel en kwantitatief op weefselniveau.
De Oligoscan kan de gehaltes van mineralen, spoorelementen en toxische, zware metalen bepalen door middel van spectrofotometrie. Foto betekent licht en spectro heeft betrekking op een doorlopende reeks van waarden, zoals de kleuren van de regenboog. De Oligoscan is niet belastend. Er wordt alleen een lichtstraal via de huid gezonden.

Vanwege de reeds bekende interacties tussen mineralen, spoorelementen en toxische metalen is het mogelijk om een inzicht te verkrijgen in eventuele verstoringen van verschillende fysiologische functies. Ook wordt via de Oligoscan inzicht gekregen in de bijnierfunctie en de schildklierfunctie.
De meetwaarden zijn actueel in tegenstelling tot een haaranalyse die de mineraaltoestand van de laatste zes maanden weergeeft.

Aan de hand van de uitslag kunnen we tekorten gaan aanvullen. Een goed voorbeeld is het magnesium tekort. Veel mensen slapen beter, hebben minder spierklachten als het magnesiumgehalte op peil is.
Daarnaast kunnen we beginnen met een detox-protocol voor de zware metalen belasting. Dit is met name interessant voor de tandartspraktijk waar we mensen ondersteunen in de ontgifting van de zware metalen tijdens en na het verwijderen van amalgaamvullingen.

Kosten Oligoscan meting
De Oligoscan meting kost:  € 74,= voor eigen patiënten en
€ 84,= voor passanten
Dit is exclusief het consult dat u wellicht wilt n.a.v. de uitslag.
Voor het consult gesprek berekenen wij ons minutentarief.
U moet wel uw bloedgroep weten. U kunt uw huisarts hier naar vragen.