Moeder worden dankzij olijfolie en avocado

GetInline.aspx.jpgAls je veel koffie en verzadigde vetten eet, verklein je de kans op een succesvolle IVF. Een mediterraans voedingspatroon zorgt daarentegen voor meer succes. Dit bewezen vruchtbaarheidsexperts in twee verschillende studies. 

Aan de studie hebben zo’n vierduizend vrouwen meegedaan. De onderzoekers hebben gekeken naar de leeftijd, het voedingspatroon, rookgewoonten, alcoholconsumptie en het gewicht van de vrouwen. Uit deze studie is gebleken dat koffie drinken net zo ongunstig is voor de uitkomst van de IVF-behandeling als roken. Verzadigde vetten hebben een negatief effect op de kwaliteit van de bruikbare eitjes. Dat wordt minderen. Van de deelneemsters dronk één op de twintig gemiddeld meer dan vijf kopjes koffie per dag. Hun kans om zwanger te raken was 50 procent kleiner dan die van de vrouwen die minder koffie dronken. De onderzoekers vermoeden dat cafeïne de boosdoener is.

Volgens hoofdonderzoeker Jorge Chavarro is het hoe dan ook verstandig om je voedingspatroon aan te passen als je een IVF-behandeling ondergaat.

De uitkomsten van dit onderzoek worden bevestigd door de studieresultaten van een onderzoek aan de Harvard Public School of Public Health. De wetenschappers hebben hier het dieet van ongeveer 150 vrouwen geanalyseerd die een IVF-traject ingingen. Een eetstijl rijk aan verzadigde vetten zoals boter, rood vlees en kaas blijkt het aantal eitjes dat een vrouw produceert te verkleinen. De kans op zwangerschap en een succesvolle geboorte is juist groter als de vrouw veel onverzadigde vetten eet zoals olijfolie en avocado.

Reacties zijn gesloten.