Chronische stress heeft een negatieve invloed op onze darmen en op ons immuunsysteem. Het is altijd raadzaam om behalve je voedingspatroon ook je levensstijl aan te passen, om chronische klachten te voorkomen.

Een zeer effectieve manier om stress te reduceren, is het dagelijks gebruik van een CD met een nieuwe binaurale technologie. Hersenen moeten in een rustige, meditatieve staat zijn. De beste staat voor meditatie is de alfa- of de theta-staat. Tegenwoordig kan iedereen deze diepe relaxatie staat bereiken via de innovatieve technologie van de binaurale technologie (letterlijk vertaald: over beide oren) die voor het eerst is ontdekt door H.W. Dove in 1839. Terwijl één oor bv. 100 Hz frequentie krijgt toegediend en het andere oor bv. 105 hz ontstaat een constructieve interferentie golf van 5 Hz. Deze interferentie golf geeft een resonantie in de hersenen die exact hetzelfde is als de hersengolf-staat die je kunt bereiken met meditatie, áls je deze tenminste goed uitvoert. (Pas op: hersengolf technologie mag niet worden uitgevoerd door mensen die lijden aan epilepsie en mag niet worden uitgevoerd tijdens deelname aan het verkeer of het bedienen van machines.) De techniek is niet effectief bij eenzijdige doofheid.

Voor goede klinische resultaten raad ik de ‘insight’ CD aan. Deze CD is zonder twijfel de beste CD voor diepe relaxatie en brengt het brein in een rustige, meditatieve staat. Deze CD bevat naast de alfa- en theta-golven ook de delta-golven, zoals hieronder beschreven. Wanneer je deze technologie gebruikt, is het jarenlang oefenen hoe je effectief moet mediteren overbodig. Het is een uitstekend hulpmiddel om stress te reduceren. Gebruik de 25 minuten durende track 1 van de ‘insight CD’ iedere dag voor de beste resultaten.

Bestel de insight CD en klik op de afbeelding.

Tijdens de 24 minuten durende sessie van de CD kun je effectief affirmaties uitspreken. Affirmeren betekent dat je iets aanneemt dat waar is. Een affirmatie is een positieve gedachte, een feit of geloof, die je uitspreekt in de tegenwoordige tijd. Meestal begint een affirmatie met: ik. In een affirmatie zet je wat je wenst in de tegenwoordige tijd, alsof het al gebeurd is.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat patienten significant verbeterden in hun gezondheid door zich op genezen te focussen in plaats van op hun angsten die geassocieerd waren met hun ziekte. Affirmaties zijn op dit moment een zelf-verbeterende techniek die wordt uitgevoerd door natuurgeneeskundigen, fysiotherapeuten, coaches van atleten, specialisten in motivatie-technieken en spirituele leiders wereldwijd.

Focus-CD bij ADHD en Alzheimer
Een andere CD die deze nieuwe binaurale techniek bevat, is de Focus CD. Via deze CD worden de beta hersengolven geactiveerd die zorgen voor een betere helderheid, concentratievermogen en alertheid. Tevens is er op langere termijn een verbetering van het geheugen. Deze CD is uitermate geschikt voor kinderen of volwassenen met ADD of ADHD. Ook kan de CD worden gebruikt om het verloop van de ziekte van ALzheimer te remmen. Gebruik deze CD tijdens het studeren, lezen of huiswerk maken en verbeter op simpele maar doeltreffende wijze je concentratie.

Bestel de focus CD en klik op de afbeelding.

Hersengolven
Sinds de ontdekking van het EEG in 1930 zijn wetenschappers erin geslaagd om electrische aktiviteit van het brein te meten. Men heeft 5 verschillende soorten hersengolven kunnen aantonen:

  • beta hersengolven worden geassocieerd met een verhoogde staat van alertheid en concentratie. Als je bezig bent met mentale aktiviteiten is de dominante hersengolf de beta-golf. Een persoon in een actief gesprek, tijdens sport of iemand die een voordracht houdt, is in een beta-staat. De beta-hersengolf frequentie ligt tussen de 13 Hz en 40 Hz.
  • alfa hersengolven zijn lager in frequentie dan beta golven en representeren een relaxte staat van mentale helderheid of reflectie. Alfa golven worden geassocieerd met contemplatie, visualisatie, problemen oplossen en het bereiken van diepere lagen van creativiteit. De frequentie van alfa hersengolven ligt tussen de 8 Hz en 12 Hz.
  • theta hersengolven zijn lager in frequentie en representeren een staat van diepe relaxatie en meditatie, hoge creativiteit, vermindering van stress, lichte slaap en dromen. Theta hersengolven worden eeuwenlang gebruikt tijdens meditatie. Het is wetenschappelijk bewezen dat 30 minuten van theta-meditatie per dag enorme verbeteringen in iemands gezondheid en welzijn kan bewerkstelligen. Theta hersengolven staan er ook om bekend dat ze de slaapbehoefte kunnen verlagen. Theta hersengolven corresponderen met frequenties tussen 4 Hz en 8 Hz.
  • delta hersengolven hebben de laagste frequentie en representeren een staat van diepe, droomloze slaap. Deltal hersengolven zijn lange tijd geassocieerd geweest met healing. Ook al komen delta hersengolven in het algemeen voor tijdens diepe slaap, het is toch mogelijk om jezelf te trainen om wakker te blijven terwijl je de delta-staat bereikt en diepere niveaus van meditatie ervaart. Delta hersengolven hebben een frequentie van 1 Hz tot 4 Hz.
  • gamma hersengolven zijn de snelste in frequentie. Ze hebben tot nu toe de minste aandacht gekregen van de wetenschap hoewel er de laatste jaren steeds meer studie en research naar wordt gedaan. De wetenschap heeft ontdekt dat op momenten van vlagen van herkenning of tijdens hoog-niveau informatieprocessen kort de gamma-status wordt bereikt. Gamma hersengolven hebben een frequentie van 40 Hz of meer.

Home