Heb jij een bijnier uitputting of burn out?
Ik zie in mijn praktijk heel veel patiënten met een bijnier uitputting . In deze maatschappij waar we gebukt gaan onder chronische stress komt het veel vaker voor dan we denken. We kunnen een bijnier uitputting in kaart brengen met behulp van een speekseltest op cortisol. Deze test wordt in de ziekenhuizen of door de huisarts niet uitgevoerd maar ik werk er graag mee omdat het een betrouwbare, makkelijke manier is om jouw hoeveelheid cortisol (en evt DHEA) te meten gedurende een hele dag. Heb je teveel cortisol, of zit je heel laag in je cortisol waarden? Belangrijke vragen voor de diagnose en bij het inzetten van de juiste voedingssupplementen.

Aan de hand van de onderstaande vragen kun je voor jezelf ook al aardig een inschatting maken hoe het met jouw bijnieren gesteld is.
Als je op meer dan één van deze vragen een ja hebt gescoord dan is de kans groot dat je in een bijnier uitputting zit.

  • Ben je al moe voor je opstaat en vind je het moeilijk om op te staan?
  • Ben je voortdurend moe en bij stress helemaal
  • Hou je van het gevoel om met een stressvolle gebeurtenis om te gaan en voet je je dan juist weer energieker?
  • Ben je geïrriteerd als je honger hebt?
  • Heb je best vaak infecties zoals een zere keel, verkoudheden en duurt het vrij lang voor ze weer over zijn?
  • Heb je veel allergieën of voedselintoleranties?
  • Heb je jeuk en pijn in je spieren?
  • Maak je soms van een mug een olifant en raak je bij tegenslag meteen bijzonder geïrriteerd
  • Ben je soms wat duizelig, vooral bij opstaan?
  • Heb je veel dorst, plas je veel en heb je de neiging om veel zout te eten?

Herken je je in de burn out klachten en scoor je op meer dan één vraag ja op deze test, dan kan ik me voorstellen dat je meer zekerheid wilt hebben. Heb ik een burn out of niet? Vraag dan de cortisoltest aan.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je krijgt na jouw aanvraag en betaling een cortisol speeksel test thuisgestuurd met instructie en een aanvraagformulier voor het laboratorium. Je stuurt na afname van het monster het setje rechtstreeks naar het laboratorium dat al op de enveloppe staat aangegeven. Meestal ontvang ik de uitslag na 3 weken.
Voor de toelichting van de test na uitslag van het laboratorium kun je een afspraak met de praktijk maken en kunnen we beginnen met een stappenplan. Dit kan een persoonlijk consult of een telefonisch consult zijn. Het tarief voor dit consult is afhankelijk van de tijdsduur van dit consult. Voor consult tarieven, klik hier.
De uitslagen komen gemiddeld 3 weken na het insturen van de test binnen. Houd je daar rekening mee met het maken van de afspraak?.

Home