Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst één op de tien Nederlanders er wel eens last van heeft. De gevolgen zijn al snel duidelijk: loopneus, niezen, vermoeidheid, rode ogen, slijmvliesirritaties, etc. Hooikoorts is een allergische reactie op het in contact komen met stuifmeelpollen. Deze verschijnselen beginnen vaak rond maart en kunnen voortduren tot september.

Zoals eerder gezegd is hooikoorts een allergische reactie. Deze allergie is veelal erfelijk bepaald en is een reactie van het immuunsysteem. Hooikoortsklachten ontstaan dus eigenlijk door fouten in ons immuunsysteem. Door deze fouten wordt er een teveel van de stof Histamine vrijgemaakt. Door Histamine ontstaat er roodheid en zwelling, histamine is namelijk verantwoordelijk voor roodheid en zwelling.

Hooikoortsklachten tegengaan
Voor een structurele ondersteuning van het immuunsysteem, moeten we uiteraard denken aan de darm. Het is belangrijk om bij hooikoortsklachten de barrierefunctie van de darm en de darmslijmvliezen te verbeteren. Om verkeerde reacties op de lange termijn te beinvloeden, is het noodzakelijk om een gezond voedingspatroon te volgen, de stoffen die de allergische reactie veroorzaken of verergeren te vermijden en daarbij de conditie van de slijmvliezen en de darmflora te verbeteren.

Hierbij is een ontlastingsonderzoek en een voedselovergevoeligheids onderzoek (Imu Pro) een belangrijke stap.

Aanbevolen testen:

Ontlastingsonderzoek
Voedselintoleranties onderzoek