In de Praktijk Preventieve Geneeskunde ontvang ik vaak patiënten die in het ziekenhuis geen oplossing vinden voor hun klachten.

Ontlastingsonderzoek
Met behulp van ontlastingsonderzoek kunnen we eenvoudig in kaart brengen hoe de darmflora van een patiënt eruit ziet, hoe het immuunsysteem werkt, hoe de vertering verloopt, of er voedselintoleranties zijn en of iemand bijvoorbeeld antistoffen maakt tegen gluten. De uitslag van dit ontlastingsonderzoek speelt een belangrijke rol in het verloop van de behandeling. Luister naar mijn uitleg over het belang van ontlastingsonderzoek in dit radiofragment.

 

Voedselintolerantieonderzoek
Veel chronische gezondheidsklachten, zoals vermoeidheid, huidklachten, maagzuur, hoofdpijn, depressies zijn ook terug te voeren op voedselintoleranties. Als je dagelijks voeding tot je neemt waar je een intolerantie of hoge gevoeligheid voor hebt kunnen zich chronische ontstekingsprocessen gaan ontwikkelen. Met behulp van een voedselovergevoeligheidsonderzoek breng ik in kaart voor welke voeding een patiënt een intolerantie of gevoeligheid heeft en schrijf ik een gericht voedingsadvies op maat.