Veel vrouwen ervaren klachten als gevolg van hormonale veranderingen rondom de menopauze. Minder energie. Slecht slapen ‘s nachts. Minder interesse in seks. Opvliegers. Sombere gedachten. Snelle veroudering.

Hormonale veranderingen kunnen inderdaad het veroudering proces versnellen en zodoende problemen veroorzaken. Met behulp van laboratorium onderzoek breng ik de onderlinge fysieke veroorzakers in kaart en in balans..

Ben jij in de menopauze en heb je klachten? Vrouwen die naar mijn praktijk komen hebben vaak een aantal overeenkomsten:

  1. Ze hebben het idee dat hun fysieke klachten niet goed in kaart zijn gebracht. Vaak hebben ze te horen gekregen dat er niets aan de hand is en dat ze “er maar mee moeten leven”.
  2. Niemand weet precies wat er zich afspeelt in het lichaam. De eigen arts of specialist heeft niet de tijd genomen om eens goed te luisteren en te inventariseren wat er speelt en jouw vragen naar tevredenheid beantwoord.
  3. Je hebt het gevoel dat je niet meer dezelfde bent. Het wordt ook steeds moeilijker om al jouw taken te doen richting je familie, echtgenoot, je carrière en jezelf.
  4. Je hebt het gevoel dat je te snel ouder wordt. Je vitaliteit neemt af, je energie en het kost steeds meer moeite om er goed uit te zien en vrolijk te zijn.

Stappenplan
Ik ga met behulp van een stappenplan te werk.

  1. Ik start met het optimaliseren van je algehele energie.
  2. Ik zoek naar oorzaken van jouw overgangsklachten, opvliegers, moe zijn, opgeblazen zijn
  3. Ik verbeter jouw mentale en cognitieve functies. Dat doe ik met ontlasting onderzoek maar ook bv bloedonderzoek ( bijnieren,schildklier) omdat klachten als depressiviteit vanuit de darmen kunnen ontstaan.
  4. Ik kijk naar slaap problemen en zoek naar mogelijke achterliggende oorzaken van de problemen die je uit je slaap houden.
  5. Ik bespreek jouw voeding en geef daarin een advies op maat. Er bestaat voeding die de hormonale disbalans weer in evenwicht kan brengen.

Home