Wat is earthing™, aarden?
Zoals de zon ons warmte en vitamine D geeft, zo geeft de aarde ons voedsel en water, een oppervlakte om op te wandelen, te zitten, te spelen, te bouwen en iets, waar je misschien nooit aan gedacht hebt, een eeuwige, natuurlijke, milde energie. Noem het vitamine G, G voor grond.

Wat betekent dat voor jou? Misschien wel het verschil tussen je goed voelen en je niet zo goed voelen, tussen weinig energie en veel energie hebben, tussen goed slapen en niet zo goed slapen.

Een kort animatiefilmpje over aarden

Je kunt de energie van de Aarde niet zien, maar sommige mensen kunnen het voelen als een warme, tintelende en plezierige sensatie als ze buiten gaan wandelen over natte het strand of op een vochtig grasveld. Zo zijn er de oude tradities van dauwtrappen. De mensen deden dat niet vanwege de grap, maar voor hun gezondheid.

De mensheid heeft altijd op blote voeten gelopen en op de grond geslapen, totdat wij de schoenen uitvonden. Als enige wezens op Aarde lopen wij op schoenen, met meestal isolerende rubberen zolen, en hebben we de vloeren in onze huizen geisoleerd en slapen we niet meer op de grond. Zo zijn we het contact met de Aarde kwijt en zijn we los gekoppeld van de helende energie van de Aarde.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek doet vermoeden, dat dit los gekoppeld zijn van de Aarde, mede oorzaak zou kunnen zijn van chronische pijn, vermoeidheid en slecht slapen, waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben.

De oplossing is simpel: Wandel buiten zoveel mogelijk blootvoets en slaap, werk of relax binnenshuis in contact met geleidende lakens of matjes, die de energie van de Aarde overbrengen op je lichaam. Mensen die dat op regelmatige basis doen, zeggen dat ze beter slapen, zich beter voelen en meer energie hebben gedurende de dag.

Deze simpele oplossing heet Earthing™, ofwel Aarden, en is zowel een techniek als een beweging, die levens verandert over de gehele wereld.

Ervaar Earthing™, aarden
Ga naar buiten op blote voeten voor een half uur en zie wat een verschil het geeft voor je pijn of stress niveau. Het beste is om te zitten, te staan of te wandelen op gras of zand, eventueel op klinkers of beton. Dit zijn allemaal geleidende oppervlakten waar je lichaam de energie van de Aarde van kan opnemen. Ervaar zelf de helende energie van de Aarde aan het werk.
Hout, asfalt en kunststof vloeren zijn niet geleidend, dus daarbij zal het niet werken.

Producten
In Amerika is er een manier ontdekt, waarbij je op eenvoudige wijze jezelf met de helende energie van de aarde kunt verbinden, terwijl je binnenshuis bent en tijdens je slaap.
Er zijn verschillende producten ontwikkeld die simpel en doeltreffend aarden, onder meer een laken voor op bed en een mat voor op het bureau of op de grond. Deze sluit je met behulp van een speciale draad en een speciaal ontworpen aardingsstekker aan op de randaarde van een geaard stopcontact (dus niet op de stroom) of op een speciale pin, die je in de grond steekt.

www.earthingnederland.nl