Waarom is aarden zo belangrijk voor je immuunsysteem?
Je immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriën, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.
Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden. Deze immuun respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Ontstekingsrespons terugdringen
Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door anti-oxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.
Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden een uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel dus ook doorbreken. 

Ontstekingen zijn vaak de oorzaak van vele hedendaagse ziekten en chronische pijnen
Onderzoek heeft uitgewezen, dat onderstaande gezondheidsproblemen direct in verband kunnen worden gebracht met ontstekingen:

* hoge bloeddruk, hartkwalen, arteriosclerose
* een vertraagd metabolisme, wat kan leiden tot een grotere vetopslag
* problemen met geheugen en de achteruitgang van cognitieve vermogens
* achteruitgang van de ogen en AMD (ook wel LMD: Leeftijdgebonden Macula Degeneratie)
* slecht energieniveau en slecht slapen
* chronische pijnen, waaronder rugpijn, gewrichtspijn en fibromyalgie
* stress en uitgeputte bijnieren

Er zijn vele manieren om ontstekingen te remmen. Met een voedselovergevoeligheidstest (Imu Pro) bijvoorbeeld. Niet eten waar je een verhoogde IgG voor hebt reguleert bijvoorbeeld het ontstekingsproces in de darm. Daarnaast kun je dagelijks ontstekingsremmende voeding (zoals curcuma en omega 3 vetzuren uit bv vette vis) tot je nemen. Ook is het herstel van de darmflora onontbeerlijk.
Door te aarden kunnen we ook vele ontstekingen wegnemen. Met alle positieve gevolgen van dien.

Een van de belangrijkste gevolgen van Aarden is, dat er vrije elektronen ons lichaam binnen stromen, die de vrije radicalen neutraliseren. Als dit gebeurt, zullen de vrije radicalen niet meer gezond weefsel aantasten. Op deze manier nemen we de oorzaak van vele ontstekingen weg en krijgt het lichaam de gelegenheid om zich te herstellen.

Voor wetenschappelijke onderzoeken en uitspraken en filmpjes over Aarden, klik hier